Imatge de Sílvia Carrasco amb els cartells que han penjat a la seva aula el 13 de febrer de 2024

POLÍTICA

Assetgen una profe de la UAB i presidenta de Feministes per ser contrària a la llei trans

Un col·lectiu radical penja cartells a la seva aula i l'assenyala per tenir un discurs crític amb el moviment trans des del progressisme i el feminisme

Silvia Carrasco és professora d'Antropologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona i presidenta de Feministes de Catalunya, una entitat “abolicionista del gènere” i molt crítica amb la llei trans. "En pocs anys hem passat de la ficció a la imposició del trans", escrivia en un article el 2022 a El Periódico. "S'ha aconseguit instal·lar la idea que la ideologia trans és progressista, encara que polvoritzi les polítiques d'igualtat, redueixi ser dona a declarar-se dona, i converteixi menors sans en pacients-consumidors de per vida", afegia.

Feministes de Catalunya qüestiona des del progressisme i el feminisme els preceptes de la llei trans. Busquen debatre, posar a sobre la taula una idea que determinats sectors woke no accepten. Silvia Carrasco es preguntava fa només uns dies en un altre article per què “tantes nenes no volen ser dones”. Segons ella, les “idees transgeneristes anticientífiques disfressades de coeducació en totes les etapes educatives” explicarien un augment exponencial de noies adolescents que demanen canviar el seu sexe. "Preguntar què els passa als menors, especialment a les nenes, no és cap delicte d'odi. Aclarir-ho és una obligació científica, política i social", assegura Carrasco.

Doncs bé, una vegada més ha quedat demostrat que no es pot qüestionar aquests conceptes. Ni que ho faci una reputada feminista i professora universitària. Aquest matí començava el segon semestre a la Universitat Autònoma de Barcelona i Silvia Carrasco s'ha trobat la seva aula empaperada amb algunes publicacions seves a les xarxes i amb la frase "Alerta Terf". Per als que no saben què vol dir, Terf significa  “Trans-Excloent Radical Feminista”. No us preocupeu, algunes cèlebres feministes com JK Rowling ha estat acusada del mateix.

En les publicacions per les quals Silvia Carrasco ha estat assetjada al seu propi lloc de treball es podia llegir: "Recordarem coses bàsiques, PSOE: No existeix la infància trans, existeix l'atemptat contra infància. No existeix el col·lectiu 'LGTBIQA2S+', és un invent polític del submarí antifeminista queer. No hi ha dones amb penis ni, conseqüentment, lesbianes amb penis".

A més, el col·lectiu, que ha decidit assetjar la professora, ha volgut deixar pamflets a l'aula per "organitzar-se contra discursos transfòbics". Aquests papers estan signats per l'Organització Juvenil de la Universitat Autònoma de Barcelona, que s'anomena 'Moviment socialista'. Curiosament, formen part de la mateixa organització que es va desplaçar a Ripoll per increpar i llançar objectes contra Sílvia Orriols. Una manera força curiosa de defensar la democràcia. Encara més, acusen de control ideològic la professora Carrasco, mentre són ells els qui l'assenyalen per pensar diferent.

L'assetjament que ha patit Silvia Carrasco ha rebut el rebuig de diverses organitzacions, com ara el de Docents Feministes per la Coeducació o el de Lucía Etxebarria, assenyalada també pel mateix col·lectiu. Manca veure què opina Tània Verge.