Muntatge d'una dona i tres fills amb un pis de fons
POLÍTICA

La història viral d'una mare soltera amb 3 fills arruïnada per una família okupa

Ha estat intentant sense èxit recuperar el pis dos anys, per la qual cosa s'ha vist obligada a viure amb els pares

Itziar, mare soltera amb tres fills de 7, 15 i 18 anys, travessa una situació desesperada per no poder habitar la seva propietat a causa d'inquilins no desitjats. Aquests inquilins, una família marroquina a qui va llogar el seu pis a Alcobendas, es van convertir en un problema inesperat.

Itziar va prendre la decisió de llogar el seu pis per obtenir ingressos i poder llogar un nou habitatge per a ella i els seus fills, després de separar-se de la parella. Va verificar la solvència dels llogaters i va revisar els seus documents abans de confiar-hi. Tot i això, el juny del 2022, els va comunicar que necessitava recuperar el pis al setembre per mudar-se amb els seus fills, ja que no podia costejar el lloguer de casa seva sola.

La situació va empitjorar quan la família es va negar a abandonar el pis i va deixar de pagar el lloguer, deixant Itziar sense recursos. Es va veure obligada a fer servir els seus estalvis fins que ja no va poder mantenir el lloguer i va haver de tornar a viure amb els pares. La tensió d'aquesta situació ha afectat greument la salut mental, i està rebent tractament per depressió i problemes per agafar el son.

Carrer Real Vella d'Alcobendas, a Madrid

Igual que altres propietaris que busquen ajuda a la Plataforma d'Afectats per l'Ocupació, es qüestiona per què el Gobierno no els empara. Li sembla una injustícia fer servir els petits propietaris com a escut social, condemnant-los a la ruïna. Està desconcertada per la manca d'acció de l'Executiu davant d'aquesta situació preocupant.

Itziar qüestiona la vulnerabilitat dels okupes marroquins. “Jo no sé si són vulnerables o no. Només sé que eren solvents i que sempre em van pagar bé fins que els vaig dir que se n'havien d'anar”, assegura.

I afegeix: “però, en tot cas, no em correspon a mi decidir-ho. Si creuen que ho són, que els proporcionin un habitatge, però el que no pot ser és que ens obliguin a nosaltres a mantenir-los perquè no som milionaris. Prou tenim amb que hem de tirar endavant les nostres famílies”.

Aquesta tràgica història posa en relleu les dificultats que enfronten els propietaris a Espanya a causa dels problemes d'ocupació il·legal i les complicacions en intentar resoldre problemes d'habitatge. L'experiència d'Itziar reflecteix com les bones intencions poden enfonsar-se davant de circumstàncies imprevistes, deixant una mare lluitant per trobar estabilitat per a ella i els seus fills.

➡️ Política

Més notícies: