Muntatge de Roberto Vaquero en un míting i el logo de Frente Obrero

POLÍTICA

Roberto Vaquero ja fa campanya a Catalunya per al Frente Obrero: ple absolut

Han criticat durament els partits processistes i la seva política 'd'espanyols de primera i de segona'

El Frente Obrero ja ha desembarcat a Catalunya per a les eleccions del 12M. El seu líder, Roberto Vaquero, i la seva candidata a la Generalitat, Alicia Sanz, han fet alguns actes a Tarragona i Barcelona amb força èxit d'assistència. Han qualificat la ideologia processista com un "xantatge permanent" i han tornat a apel·lar a l'essència social i històrica d'Espanya.

La ideologia del Frente Obrero

El Frente Obrero és una de les forces extraparlamentàries més fortes d'Espanya. Ara pretenen aconseguir un bon resultat a Catalunya. Tot i que l'objectiu real és donar-se a conèixer, definir el discurs i prendre impuls de cara a les europees. Cal tenir present que, en ser circumscripció única, les eleccions europees serveixen com a termòmetre social. Izquierda Española, per exemple, està en un procés similar, amb la diferència que no es presenten a les catalanes del 12M.

Pel que fa al Frente Obrero, el seu líder és el ja conegut Roberto Vaquero, que és col·laborador d'aquesta casa. Plantegen un discurs força disruptiu i no exempt de polèmiques. Des de TV3, per exemple, els han acusat de ser “ultradreta”. Per part seva, ells defensen que no volen participar de la dicotomia d'esquerres i dretes. Es defineixen a si mateixos com a “patriotes revolucionaris”.

Això és el que explica que tinguin un discurs que barreja qüestions obreristes i qüestions essencialistes sobre Espanya. Així, per exemple, són summament crítics amb la immigració islàmica per entendre que provoca una substitució cultural. En aquest sentit, el seu líder a Catalunya, Alicia Sanz, va dir en una entrevista a aquest mitjà que la seva política migratòria era més dura que la de Vox.

Actes a Catalunya

El partit ja ha començat la campanya electoral amb actes a Tarragona i Barcelona. Segons explica la formació, l'èxit ha estat notable i han aconseguit omplir els recintes on s'han celebrat els actes.

Tuit de Roberto Vaquero sobre el míting de Frente Obrero a Barcelona

Les veus protagonistes han estat les de Roberto Vaquero i Alicia Sanz. En les intervencions, van tornar a remarcar la que és una de les banderes del partit: la crítica cultural.

Més en particular, la crítica al que entenen com a degeneració i contradiccions socials. Sanz, per exemple, ha criticat la contradicció de “passejar pel centre de Barcelona i trobar-te el reflex de la hipersexualització i per altra banda una dona tapada de dalt a baix”.

Per la seva banda, Roberto Vaquero va aprofitar el dia del treballador per criticar l'establishment polític i sindical. “Aquest dia li han quedat els sindicalistes i servils al govern. Ho ha quedat gent que fa dècades que no sap què és treballar”. En aquest mateix sentit, a l'acte a Tarragona, va criticar que Junts, ERC i la CUP tinguin la política del “xantatge” i de crear “espanyols de primera i de segona”.

➡️ Política

Més notícies: