Sílvia Orriols al míting de Tarragona

POLÍTICA

Sílvia Orriols debuta fora de la província de Girona

La líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, va encapçalar l'acte principal de la campanya a Tarragona l'1 de maig


Sílvia Orriols, candidata d´AC a la presidència de la Generalitat de Catalunya, va estar acompanyada per Aurora Fornos, candidata per Tarragona, juntament amb Alexandre Christensen i Jordi Borràs. Aquests dos últims estan ubicats als llocs 2 i 4 de la llista per la província. L´esdeveniment va tenir lloc al migdia a la Sala Genius del Palau de Congressos de Tarragona, amb una assistència considerable de més de 200 persones.

Durant l'esdeveniment, Jordi Borràs, conductor a l'empresa municipal de transports de Tarragona, va abordar temes d'inseguretat que afecten tota Catalunya. El candidat nacionalista va ressaltar la necessitat de fer un canvi radical en aquest àmbit.

El següent orador va ser Alex Christensen, natural de Vendrell i empresari del sector de la restauració. A la seva intervenció, va tractar principalment sobre fiscalitat, explicant el programa d'Aliança Catalana en aquest aspecte i denunciant l'alta càrrega fiscal que suporten els catalans. Christensen va anunciar que el seu partit té com a objectiu reduir l'impost de transmissions patrimonials i eliminar l'impost de successions.

Míting de Sílvia Orriols a Tarragona

Va defensar que Aliança Catalana no és un partit d'extrema dreta, sinó de "catalans de bé". Fornos va criticar la censura als mitjans i la que l'extrema esquerra intenta aplicar als carrers. També va atacar el relat progressista, que rebutja el seny i ordre que Aliança Catalana aspira a imposar.

Finalment, Sílvia Orriols, candidata per Girona i alcaldessa de Ripoll, va criticar els partits al parlament català, argumentant que no resolen els problemes dels ciutadans perquè no els pateixen. Ha afirmat: "No hem vingut a caure bé a ningú, sinó a defensar drets, llibertats i interessos dels catalans, i si això comporta insults i etiquetes, ens és indiferent". Orriols va expressar la seva voluntat secessionista i pro-occidental, comentant que alliberarien Catalunya de l'estat espanyol, l'estat francès i l'estat islàmic.

L'acte va concloure amb tots els assistents entonant l'himne "Els Segadors" i proclamant consignes independentistes.

Orriols visita Lleida

Aquella mateixa tarda Aliança Catalana va celebrar dos actes més a la província de Lleida, un a Balaguer i l'altre a la capital provincial. A Balaguer van omplir la sala llogada amb més de cent-cinquanta simpatitzants i interessats, comprensible en una vila on gairebé un 25% de la població és immigrant. A l'acte van intervenir el candidat d'aquesta circumscripció, Ramon Abad així com la mateixa Orriols .

A Lleida la candidata d'Aliança Catalana també va tenir una gran acollida al Pavelló de la Bordeta, amb més de tres-cents assistents. La capital de la terra ferma també ha rebut grans onades migratòries les darreres dues dècades i té un 21,5% de població immigrant. A Lleida van intervenir una altra vegada Sílvia Orriols i Ramon Abad, que van ser repetidament aclamats pels oients.

Silvia Orriols en un míting a Lleida

És precisament aquest entorn que suposa terra fèrtil per al programa d'Orriols, ciutats mitjanes castigades intensament per la immigració. En pocs anys, els autòctons d'aquests municipis s'han vist substituïts per comunitats immigrants que no sembla que vulguin assimilar-se a la cultura local.

Avui dos de maig Aliança Catalana es mobilitza a la ciutat de Barcelona, al barri del Clot. Sílvia Orriols farà el seu acte electoral al centre cívic de La Farinera juntament amb el candidat per Barcelona Lluís Areny. Els acompanyaran el número dos i tres de la llista de Barcelona, Jordi Aragonès, secretari d'Estudis i Programa del partit, i Oriol Gès, secretari d'Organització.

L'extrema esquerra no ha trigat a difondre una convocatòria per concentrar-se davant del lloc i contra Orriols. El SEPC del Barcelonès (vinculat a la CUP) intentarà boicotejar l'acte del partit nacionalista, argumentant que Aliança Catalana té un discurs reaccionari i racista.

Segons algunes enquestes, sembla probable que Aliança Catalana obtingui representació al Parlament de Catalunya el proper 12 de maig. Alguns pronòstics situen el partit entre 1 i 4 diputats, probablement a les províncies de Barcelona i Girona. A més, en alguns sondejos, AC podria ser la clau per aconseguir una majoria independentista.

➡️ Política

Més notícies: