Muntatge de fotos de Félix Ovejero, Francesc Carreras i Guillermo del Valle; tots tres amb rostre seriós

POLÍTICA

Izquierda Española anuncia diversos fitxatges destacats a Catalunya per a les europees

El partit de Guillermo del Valle ressuscita l'esquerra constitucionalista dels fundadors de Ciutadans

Fa tres mesos, Izquierda Española va aterrar a Catalunya amb un missatge clar: lluitar contra "l'oligarquia nacionalista". O això va ser el que va dir el seu impulsor i cara visible, Guillermo del Valle, que així mateix va qualificar el procés de “projecte reaccionari”.

Com ja vàrem explicar a E-Notícies, es tracta d'un partit amb la vocació de representar l'esquerra clàssica i de tradició jacobina. Parlen d'una estricta igualtat política entre tots els ciutadans sota el paraigua de la nació espanyola. Això és el que els porta a una confrontació directa amb l'anomenada “esquerra postmoderna”, més coneguda com a “esquerra woke”. Entenen que les lluites identitàries són en detriment de la lluita de classes i de les desigualtats.

El seu delegat a Catalunya, Ricardo García Manrique, va assenyalar a aquest mitjà que a Catalunya hi ha una esquerra no-nacionalista que està òrfena. En aquest sentit, aspiren a oferir una opció progressista que no tingui la deriva catalanista del PSC ni la deriva 'woke' de Sumar, Podemos i els Comuns.

Avui mateix han presentat diverses novetats importants en matèria electoral. Han anunciat que el partit incorporarà Francesc de Carreras i Félix Ovejero a les llistes de Izquierda Española per a les properes eleccions europees.

Els orígens dels orígens

Si Ciutadans ha tornat als seus orígens per fer front al seu declivi electoral, Izquierda Española s'ha remuntat als orígens dels orígens de Ciutadans. Amb el fitxatge d'Ovejero i de Carreras, aposten de manera clara per l'ànima socialdemòcrata originària de Ciutadans.

Així mateix, s'incorporen a les llistes Sergio Sanz, exdiputat de Ciutadans al Parlament entre el 2015 i el 2020, i Javier Pulido, el conegut com a 'pare de Canet' i que va defensar que es complís la sentència del 25% de castellà a les aules .

El secretari general, Guillermo del Valle, ha assenyalat que "després de resultats de les eleccions basques, es fa palmària la necessitat d'una esquerra amb un projecte igualitari, clarament allunyada d'aquest engendre anomenat esquerra confederal". Per la seva banda, García Manrique s´ha reafirmat en les declaracions que va fer a E-Notícies: “ja sabem què seria una reedició del tripartit: una degradació de les polítiques socials a tot Espanya i aprofundir en la segregació nacionalista de la ciutadania de Catalunya”.

➡️ Política

Més notícies: