Imatge de Pere Aragones amb la mà a la barbeta, assegut al seu escó del parlament de catalunya
POLÍTICA

Rescaten el vídeo que deixa en evidència Pere Aragonès

Al vídeo, el president Aragonès va assegurar que se sotmetria a una qüestió de confiança a meitat de la legislatura

Les xarxes socials recuperen un vídeo que no deixa en bon lloc el president Aragonès. Era l'època en què es debatia el tema de la unitat de l'independentisme. Al vídeo, Aragonès assegura que el seu Govern se sotmetria a una qüestió de confiança a meitat de legislatura.

L'hemeroteca del president

Més que en pedra, les coses queden per sempre si estan apuntades a internet. En el cas de la política, hi ha la famosa hemeroteca. Un recordatori constant que un polític – però per definició – canvia les seves paraules en funció de cap on bufi el vent.

La immediatesa de la política i, sobretot, de la comunicació política condueixen a situacions com la del president Aragonès. En aquest moment hi va haver aquestes necessitats i es va fer el necessari, aquesta sol ser la lògica. Després, les coses canviaran, però tot això quedarà gravat.

En aquest cas, es tracta d'Aragonès assegurant que hi hauria una qüestió de confiança a la meitat del seu mandat:

“Em comprometo”: les paraules de la perdició. Va dir l'ara president i també candidat a la reelecció: “em comprometo a sotmetre'm a una qüestió de confiança”. Era una clàusula que va imposar la CUP per investir Aragonès.

“Una transformació profunda del país”

“L'objectiu, en definitiva, és canviar inèrcies, trencar amb 'això sempre s'ha fet així'”, va dir Aragonès. Tot això, continua, “per iniciar una etapa de transformació profunda del país des del minut u de la legislatura”.

Evidentment, no ha estat el cas. És més, tot ha canviat: ha aparegut una amnistia, Junts ha tornat a la política i la CUP s'enfonsa. Situacions com aquesta serveixen per relativitzar les declaracions solemnes i els acords entre els partits.

Les reaccions en xarxes socials són les pròpies 'd'indepes' desencantats. Acusen el processisme - ERC en particular - de traïdors i els desitgen el fracàs. “Espero que treguin poquets vots”, deien els usuaris.

La veritat és que el CIS no els dona resultats molt prometedors a les enquestes. El sondeig del desembre va clavar Junts a la irrellevància i va assenyalar l'enfonsament d'ERC. I l'últim, el mateix mes de gener, confirma l'enfonsament dels republicans.

➡️ Política

Més notícies: