Fotomuntatge amb una imatge de fons del Parlament de Catalunya i al capdavant Oriol Junqueras i Pere Aragonès

POLÍTICA

Pere Aragonès guanya la batalla a Junqueras i serà candidat

ERC ha confirmat que Pere Aragonès, actual president de la Generalitat, tornarà a ser el seu candidat per a les pròximes eleccions al Parlament

L'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, tornarà a ser el candidat d'ERC per a les pròximes eleccions al Parlament. Així ho ha avançat El Periódico aquest dijous, 18 de gener, i ho han confirmat fonts del partit.

Aquest repetirà, així, com a cap de llista. Serà aquest dissabte, 20 de gener, quan serà proposat al Consell Nacional d'ERC, amb l'aval del president del partit, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira. Esquerra ha deixat clar també que Junqueras no presentarà candidatura per ser cap de llista a les eleccions vinents.

Pere Aragonès repetirà com a candidat d'ERC

Pere Aragonès serà, una altra vegada, el candidat proposat per Esquerra per a les pròximes eleccions del Parlament. Així s'ha revelat aquest dijous. No obstant això, la decisió es constatarà dissabte que ve, 20 de gener, al Consell Nacional del partit.

Així i tot, l'actual president del Govern no serà proclamat candidat de manera oficial. Això només es produirà quan s'aproximi la data de les eleccions. Aquestes, com han tornat a assegurar el mateix Aragonès, la portaveu del partit Patricia Plaja i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, estan previstes, en un principi, el febrer del 2025.

Unes eleccions que podrien avançar-se en cas d'aprovar-se els pressupostos del 2024, com han admès fonts al voltant del partit. ERC obrirà, aleshores, un procés de primàries per a la militància del partit.

Des del partit, han assenyalat que la tria es produeix, entre altres factors, perquè ha estat Pere Aragonès qui ha reactivat el procés de negociació amb el Gobierno de Pedro Sánchez.

Aragonès passa per damunt de Junqueras

Finalment, serà Pere Aragonès qui repeteixi com a candidat d'ERC a les pròximes eleccions al Parlament. Tal com asseguren des del partit, Oriol Junqueras no presentarà cap candidatura.

D'aquesta manera, Esquerra ha volgut tallar de soca-rel les especulacions d'un possible retorn com a cap de llista. Cosa que es donaria a causa de l'entrada en vigor de la llei d'amnistia pactada amb el PSOE.

Tot i que hi ha certs dubtes sobre si el president d'ERC ja estarà amnistiat de cara a les eleccions del Parlament. El futur polític depèn de l'aplicació de la llei d'amnistia i dels temps judicials.

Tot i això, Oriol Junqueras ha deixat via lliure a Aragonès, que finalment tornarà a ser el candidat d'ERC en les pròximes eleccions. De fet, ell mateix va ser qui va designar l'actual president del Govern, després del seu empresonament.

➡️ Política

Més notícies: