L'Islam també es cola a les escoles de les Balears
Polèmica enorme en xarxes per una notícia de la televisió balear: els usuaris s'indignen per l'ensenyament de l'islam a les escoles
A l'educació pública balear s'ofereixen classes de religió islàmica. Cosa que ha aixecat la polèmica a les xarxes. Això arriba després que la Generalitat acordés amb la lliga àrab fer el mateix a les escoles catalanes.
Islam a les classes
La qüestió de la religió islàmica és que crema a Europa: i el més probable és que vagi a més. El debat migratori i de la relació que cal tenir amb l'islam ja ha adquirit carta de naturalitat a Europa. No només això, també és un debat de seguretat i fins i tot polític.
Ara, el debat arriba a l'educació i no pas en un moment menor. En el cas de Catalunya, l'educació s'ha mostrat com un fracàs segons el darrer informe PISA. De fet, abans de recular, el Departament d'Educació mateix va explicar els resultats per l'excés de població immigrant representada.
Doncs bé, a això s'hi afegeix ara l'ensenyament de l'islam a les aules. Almenys a les Balears. La televisió pública de les illes s'ha fet viral sense voler-ho per una notícia que han publicat a les xarxes:
“Ana explica als alumnes de primer de primària els cinc pilars de l'islam”, diu el narrador. Com explica la notícia mateixa, la majoria d'alumnes són magribins. És a dir, els fills dels immigrants musulmans que estan escolaritzats a Espanya, a les Balears en aquest cas.
Religió a les escoles públiques?
Això no és un cas aïllat. Com informem des d'E-Notícies, la Generalitat ha avalat els acords amb la Lliga Àrab per promocionar la llengua àrab a les escoles. Es tracta d´un acord de quatre anys i signat amb l´ALESCO, l´Organització Educativa, Cultural i Científica del món àrab.
Les xarxes s'han omplert de reaccions irades a l'ensenyament de l'islam a les escoles. Molts es queixen que el progressisme hagi lluitat per eliminar la religió de les escoles com ara ensenyar islam. “Ensenyeu cultura, idiomes...”, deien alguns usuaris.
També han aparegut crítiques des del costat del gènere. “Jo em nego a anar tapada i darrere dels homes”, deien. A molts no els entrava al cap que es parli d'igualtat de gènere a les escoles i que una professora es tapi el cap.
Més notícies: