Imatge de Jaume Giró al seu despatx
POLÍTICA

Puigdemont humilia Giró

L'exconseller retira la seva candidatura quatre dies després per les pressions de Puigdemont i Jordi Turull

No hi ha dia sense punyalades a l'esquena en el moviment independentista. Mentre  Laura Borràs es dedica a repartir a tort i a dret contra Esquerra i la CUP, els diferents sectors de Junts segueixen lluitant entre ells. Un incendi no s'ha extingit i un altre ja està cremant.

Fa uns dies, Jaume Giró es va presentar per ser el candidat de Junts a les eleccions generals 23 de juliol. Això significava que s'havien de convocar primàries. Carles Puigdemont ja havia dit públicament que Míriam Nogueras, diputada propera a la seva figura, estava disposada a tornar a ser candidata.

La disputa, però, ha durat tot just unes hores. I és que Carles Puigdemont ha imposat la seva llei dins de Junts i ha obligat Giró a renunciar a les seves aspiracions. D'aquesta manera, l'exconseller d'Economia llança la tovallola i no es presentarà com a candidat a les eleccions generals. Una altra victòria de Puigdemont davant el sector més pragmàtic del partit.

Segons ha pogut saber l'ACN, Giró ha reconegut pressions de Carles Puigdemont i Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya. En paraules de l'exconseller, els dos li han fet entendre que iniciar ara un procés de primàries “no és el millor en aquests moments”.

Així, es confirma el pas en fals de Jaume Giró, que ha deixat clar que es posarà a disposició de Míriam Nogueras. Giró ha desitjat “molta sort” a la futura candidata de Junts per Catalunya i li ha donat suport per a tot el que necessiti en aquesta campanya.

Míriam Nogueras, molt propera a Carles Puigdemont, serà l'encarregada d'encapçalar la candidatura de Junts el proper 23 de juliol al Congrés. Aquestes seran unes eleccions en què el partit presidit per Laura Borràs intentarà aprofitar la caiguda que s'espera que pateixi Esquerra. Per ara, les enquestes mostren una forta caiguda de la formació d'Oriol Junqueras, mentre que Junts mantindria els escons que té actualment.