Infografia amb els resultats d'una enquesta per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023

Una altra enquesta noqueja Sánchez i Rufián el 23J

L'ala dreta consolida la seva majoria al Congrés

La segona enquesta electoral es farà el 23 de juliol. Si aquest dimecres era El Confidencial el que avançava la victòria dels partits de dreta a les eleccions al Congrés, OK Diario es reafirma. En una nova enquesta, però, dóna un marge menor a PP i VOX, que tindrien majoria absoluta per un marge reduït.

Infografia amb els resultats d'una enquesta per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023
Imatge:

E-Noticies

L'enquesta, realitzada per DATA10, es va elaborar el dilluns 29 de maig, amb més de 1.500 entrevistes. Dóna 141 diputats al Partit Popular, una xifra molt similar a la d'El Confidencial (144). D'altra banda, VOX perdria suports i sumaria 44 diputats. Els dos superen la majoria absoluta, però no per massa.

PP i VOX sumarien 185 diputats dels 176 necessaris. El gran perdedor seria el PSOE, que es quedaria amb només 84 diputats (ara mateix en té 123). El projecte Sumar de Yolanda Díaz aconseguiria 40 places al Congrés, millorant les 35 del 2019.

Cal tenir en compte que l'enquesta d'El Confidencial atorgava 119 diputats a la suma del SOE i Sumar, mentre que la d'OK Diario els dóna 124. Aquestes xifres són molt similars i molt allunyades del PP i VOX, però Pedro Sánchez també té els seus aliats independentistes i regionalistes.

Rufián i Pedro Sánchez en un ple al Congrés l'abril de 2020
Imatge:

Europa Press

Problemes per a Esquerra i Rufián a Catalunya

L'enquesta també pinta un panorama complicat per a ERC. Els republicans perdrien dos seients i passarien dels 13 actuals a 11. Una predicció que també marcava l'enquesta d'El Confidencial. El gran beneficiat seria Junts per Catalunya, que obtindria els mateixos resultats i superaria Esquerra en vots.

La CUP tindria un diputat al Congrés dels Diputats, mentre que Bildu superaria el PNV en vots.