Primer pla de Carles Puigdemont amb cara de circumstàncies al congrés de Junts per Catalunya
POLÍTICA

Guerra a Junts: Puigdemont contra el sector pragmàtic

Hi haurà primàries a Junts per Catalunya; Jaume Giró contra el candidat de Puigdemont

No hi ha dia sense cap ensurt en el moviment independentista català. Junts per Catalunya ha estat en un petit núvol aquest diumenge amb la victòria de Xavier Trias a les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona. Ahir va ser una nit de satisfacció a casa de Laura Borràs, sobretot pel cop que Esquerra també s'ha endut en aquestes eleccions municipals.

Però la pau ha durat poc a Junts per Catalunya. La convocatòria d'eleccions de Pedro Sánchez ha mogut el tauler polític, i de quina manera. ERC ha ratificat Gabriel Rufián i tot feia pensar que Junts es decantaria per Míriam Nogueras, l'actual portaveu d'aquest partit al Congrés.

Les sensacions s'han confirmat quan Carles Puigdemont publicava un missatge a Twitter amb una foto de Nogueras i afirmant que estaven preparats per a noves eleccions. Segurament, l'expresident no comptava amb el moviment de Jaume Giró, ex conseller de la Generalitat de Catalunya i un dels homes que encarnen l'antiga Convergència.

La victòria de Xavier Trias ha donat ales al sector més pragmàtic, més allunyat de la política activista i el sector de l'estelada de Laura Borràs i Nogueras. I no va ha trigat ni 24 hores Jaume Giró. Era un secret a veus, un d'aquests rumors que s'estenien per Barcelona i avui s'ha confirmat.

Jaume Giró ha notificat aquest dilluns a la tarda, segons ha confirmat El Nacional, la seva intenció de ser el cap de llista de Junts el 23 de juliol. Per tant, hi haurà eleccions primàries per determinar el candidat. Una nova oportunitat per poder dirimir les forces entre les dues ànimes del partit.

L'última vegada va ser el sector de Carles Puigdemont el que va guanyar i Junts va abandonar el govern. La victòria a Barcelona podria enviar un missatge de pragmatisme a la base, o no.