Imatge d'Anna Erra amb Jordi Turull en un míting de Junts
POLÍTICA

Una hiperventilada es perfila com a nova presidenta del Parlament

Anna Erra va proposar que els “catalans autòctons” parlin “en català als que no semblen catalans”

El moviment independentista continua intentant apagar tots els focs que té actius. A banda de la debacle en les passades eleccions municipals i les desastroses previsions per a les pròximes generals, hi ha un altre front obert: el de la lluita a la Mesa del Parlament de Catalunya.

L'escó de Laura Borràs ja li ha estat arrabassat i també el càrrec de presidenta del Parlament. Aquest escenari ha obert una nova guerra en el moviment independentista. Una guerra que es lliura mentre s'ha de trobar un recanvi al segon càrrec més important de Catalunya.

Esquerra ja ha dit que el nou president del Parlament ha de ser algú de Junts. Mentrestant, els de Puigdemont diuen que no tenen pensat proposar cap nom. Però n'hi ha una que està a totes les travesses i no és altre que el d'Anna Erra, la polèmica exalcaldessa de Vic.

Anna Erra va estar a l'ull de l'huracà fa uns anys, concretament el 2020, arran d'unes declaracions que va fer al Parlament sobre la llengua catalana. La possible futura presidenta del Parlament va demanar als “catalans autòctons” que parlin “en català a aquells que no semblen catalans pel seu aspecte físic o accent”. Les seves paraules van provocar una forta reacció de l'oposició.

Una hiperventilada se perfila como nueva presidenta del Parlament

No obstant això, Anna Erra, que també va haver de declarar per haver fet sonar frases a favor dels presos a través d'uns altaveus instal·lats a Vic, té un factor que li va en contra. I és que no seria del sector afí a Laura Borràs, l'actual presidenta del partit.

No obstant això, Anna Erra no és l'única que es postula com a possible presidenta del Parlament. En cas que no hi hagi acord entre Esquerra i Junts, els republicans podrien presentar Alba Vergés, actual vicepresidenta de la Mesa, com a alternativa. Però atenció, perquè el PSC i els 'comuns' també tenen previst presentar els seus propis candidats.

Els socialistes estan pensant en Assumpta Escarp com a candidata a ocupar el càrrec deixat per Laura Borràs, i els de Jèssica Albiach ja han confirmat que intentaran que Joan Carles Gallego sigui un nou president del Parlament de Catalunya.