Imatge del líder d'ERC Oriol Junqueras amb cara de sorpresa
POLÍTICA

Junqueras no es planteja dimitir després de la desfeta electoral

El líder d'ERC creu que no és moment de fer un pas al costat

La debacle d'ERC el 28-M és innegable. La Catalunya rural li permet seguir sent la força amb més regidors, però la veritat és que la caiguda de vots ha estat clara i evident. Dels 819.845 vots que va obtenir el 2019, als 515.817 que ha obtingut aquest any. L'enfonsament és clar. 

Quelcom que no sembla molestar Oriol Junqueras. El líder d'ERC segueix a la seva. Ara ho confia tot al “front comú”. Entrevistat per Gemma Nierga a RTVE, Junqueras ha afirmat que el seu únic objectiu ara és combatre l'auge de “la dreta, l'extrema dreta i les forces espanyoles combinades”. De dimitir, per tant, ni parlar-ne.

“No m'he plantejat renunciar”

“No, no. Si tu (Gemma Nierga) creus que he de marxar, estic disposat a estudiar-ho”, diu Junqueras.

“Crec que la manera d'assumir responsabilitats polítiques és fer tot el possible per merèixer la confiança dels ciutadans. Treballarem en aquesta direcció”, assegura Junqueras mentre deixava clar que no es plantejava dimitir. 

I ara què?

Junqueras ho té clar: una força comuna per impedir l'ascens de VOX i PP. La seva fórmula? Demana que a les eleccions generals cap vot independentista català vagi al PSOE.

Segons ell, el PSOE tindria la clau fer president a Alberto Núñez Feijóo i Junqueras sosté que ERC és l'"única garantia” que el Partit Popular no recuperarà la Moncloa.