Home amb ulleres i cabell canós en una conferència de premsa davant d'un fons blau amb text i una bandera catalana.
POLÍTICA

Puigdemont diu que és culpa d'Espanya que Catalunya no pugui integrar els 'menes'

El líder de Junts reapareix a les xarxes per parlar sobre els menors estrangers no acompanyats

Carles Puigdemont ha reaparegut a les seves xarxes socials. Però aquesta vegada no ho ha fet per parlar de la seva nova fugida a Waterloo o per criticar Salvador Illa. Ho ha fet per parlar sobre menors estrangers no acompanyats amb una publicació que ja s'ha omplert de crítiques.

El líder de Junts ha compartit un text sobre uns fets que va passar a Girona al segle XVI. "A les comarques gironines hi va haver una gran sequera[...]. Els infants orfes vagaven demanant caritat i robant tot el que podien[...]. Es va destinar un lloc per acollir orfes de menys de 16 anys, alimentar-los, educar-los i ensenyant-los un ofici perquè poguessin guanyar-se la vida", diu el fragment del llibre publicat per Puigdemont.

El president del Consell de la República, Carles Puigdemont, durant la constitució de l'Assemblea Territorial del Consell de la República, el 2 de març de 2024

L'expresident ha afegit que "fa mig mil·lenni ja hi havia menors no acompanyats" i destaca que "la resposta de les autoritats locals" va ser "alimentar-los, educar-los i ensenyar-los un ofici". I rematava el seu text afirmant que “fa 500 anys teníem eines i recursos a les nostres mans que permetien resoldre problemes”. Però que “500 anys després, el centralisme sobre el qual es va edificar l'Espanya borbònica ens ho priva”.

En resum, Carles Puigdemont compara les 'menes' actuals, la majoria procedents del Marroc, amb els nens de Girona que es van quedar orfes al segle XVI per culpa d'una sequera. I, a més, culpa Espanya que Catalunya no tingui les "eines i recursos" per poder integrar-los.

La publicació de l'expresident de la Generalitat s'ha omplert de crítiques, fins i tot de part dels seus fidels seguidors, que no estan d'acord amb la comparació que ha fet. "Amb tot el respecte, ni al Marroc hi ha guerra ni aquests nens són orfes", "esteu malalts de bonismes", "els que arriben posant en risc la seva vida tenen pares", "no és el mateix", "emporta-te'ls a Waterloo, pocavergonya", "sembla que vius apartat de la realitat" o "és normal i lògic tenir recursos perquè els nens que quedin orfes i pateixen una tragèdia puguin ser ajudats, per això paguem impostos. El que no és normal és que mig món vingui a Catalunya empès per un efecte crida perillós, contraproduent i interessat”, han estat algunes de les respostes que ha rebut Carles Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: