Eva Menor i Salvador Illa estrenyent-se la mà davant d'un podi amb una bandera catalana de fons.
POLÍTICA

Indepes desfermen la seva ira contra la nova consellera de Feminisme de la Generalitat

Eva Menor, criticada per un detall al seu compte oficial d'X

Una part de l'independentisme segueix en el procés d'assimilar que els processistes ja no governen a Catalunya. A les últimes hores, alguns indepes s'han dedicat a buscar què poden criticar del nou Govern de la Generalitat. I han trobat alguna cosa al compte oficial de X de la nova consellera d'Igualtat i Feminisme que ha servit com a munició per atacar-la, Salvador Illa i, de passada, també ERC.

Eva Menor, la nova responsable d'aquesta Conselleria, va néixer a Madrid fa 52 anys. Tot i això, el 1998 ja es va afiliar al PSC i des del 2003 va assumir diversos càrrecs a l'Ajuntament de Badia del Vallès fins a aconseguir l'alcaldia del municipi el 2009. Va deixar el càrrec aquest any, just després d'aconseguir ser diputada al Parlament de Catalunya. Ara entra al Govern per posar ordre a un Departament d'Igualtat i Feminismes molt criticat per les polèmiques generades per la seva predecessora, Tània Verge.

Foto de grup dels membres del nou Govern de la Generalitat de Salvador Illa

Indepes contra Eva Menor

Tot i això, les crítiques per part d'alguns independentistes a Eva Menor no té res a veure ni amb la seva trajectòria política ni amb res relacionat amb el seu nou càrrec. Per a aquest sector indepe, el gran error que ha comès la nova consellera d'Igualtat i Feminisme és tenir la biografia de X en llengua castellana.

"Advocada. Madrilenya de naixement, catalana d'adopció. Mare, socialista i feminista. Diputada al Parlament de Catalunya", diu la seva descripció a les xarxes socials. "La nova consellera d'Igualtat del Govern de la Generalitat més espanyolista de la història té el seu perfil en castellà. Enhorabona als que, des d'un independentisme fictici, heu blanquejat això", deia un. "Vergonya de consellera", apuntava un altre. "A sobre madrilenya", "tinc la sensació que ha guanyat el PP" o "espanyolisme", van ser alguns dels comentaris que es van poder llegir ahir a les xarxes socials. Però n'hi ha més.

Alguns també ho consideraven una manca de respecte per part d'Eva Menor. Tot i això, també va sortir gent a defensar la nova consellera. "Ho ha votat la gent", "va de debò? Fa fins i tot por aquest tuit" o "té el seu perfil en castellà per les mateixes raons que tu el tens en anglès" (en efecte, un dels crítics amb Eva Menor té la seva biografia en anglès), van respondre alguns a l'última polèmica estèril de Twitter.

➡️ Política

Més notícies: