Plànol mitjà d'Alejandro Fernández de perfil, parlant des del faristol del Parlament de Catalunya amb un vestit marró

POLÍTICA

El PP català presenta les seves 10 mesures estrella per a Catalunya

Reivindiquen 'una Catalunya segura, sense okupes ni delinqüents, sense impostos asfixiants'

Els partits plantegen les seves propostes per a les properes autonòmiques catalanes. En general, les mesures s'organitzen al voltant de tres qüestions: tema nacionalista, tema econòmic i tema de la inseguretat i la immigració. A grans trets, el que diferencia els partits conservadors és el primer punt perquè, per la resta, diuen coses semblants.

En aquesta línia, el PPC va presentar ahir el seu “Pla Catalunya” sota l'eslògan de “Catalunya en marxa: llibertat, seguretat i prosperitat”. És un pla amb deu mesures essencials. Entre elles, en destaquen diverses en matèria institucional, econòmica i de gestió de la seguretat.

Tuit del PP Catalunya contra l'okupació

Impostos, okupes i una mica d'electoralisme

En matèria institucional, les mesures proposades pels populars parlen d'eliminar burocràcia o reduir a la meitat “l'estructura del Govern de la Generalitat”. És a dir, que el PPC té present les peticions de les patronals sobre la complexitat burocràtica i també el menyspreu general cap a la infraestructura dels famosos “xiringuitos”.

Com Vox o Aliança Catalana, el PPC demana l'eliminació de l'impost de successions i de donacions. Novament, es tracta d'un tema polèmic a Catalunya, que té l'impost de successions més alt d'Espanya i que l'expresident Torra va augmentar en plena pandèmia

Feijóo i Alejandro Fernández, junts, al Port de Tarragona el 16 d'abril del 2024

L'altre gran bloc és el d'inseguretat. Els populars es posen a l'estela de García Albiol i demanen el “desallotjament dels okupes en 24 hores”. Cosa que Alejandro Fernández també ha reivindicat al Parlament fent referència que Catalunya acapara el 40% de les okupacions d'Espanya.

Cal destacar que el PP també se suma a l'electoralisme de Vox pel que fa a les deportacions. El motiu és que la sisena mesura parla "d'expulsió d'estrangers multireincidents”, que és una competència exclusiva de l'Estat a través dels jutges i la policia nacional. Sigui com sigui, el que indica aquesta mesura és que els populars tenen assumit el protagonisme electoral de la inseguretat, la immigració i la reincidència delictiva.

➡️ Política

Més notícies: