El president del PP català, Alejandro Fernández, intervé durant el darrer ple de la legislatura, al Parlament de Catalunya, el 26 de juliol del 2023, a Barcelona

POLÍTICA

El zasca d'Alejandro Fernández al Parlament sobre les okupacions a Catalunya

Retreu al Govern d'Aragonès la seva inacció amb el problema dels okupes i ressalta la hipocresia d'alguns amb aquest tema

El president del PP català continua amb la seva ofensiva contra els okupes. En una intervenció al Parlament, ha donat dades i s'ha referit a Catalunya com a “paradís dels okupes”. A més, ha assenyalat que no té sentit contraposar el dret a l'habitatge i a la propietat privada.

El discurs d'Alejandro Fernández

L'okupació és un dels temes més sensibles. I tot i que s'intenti relativitzar, el ciutadà corrent veu la realitat i no comprèn que les okupacions estiguin a l'ordre del dia. Sobretot, no comprèn que sigui tan lent i tediós treure una persona que ha okupat un habitatge.

En aquest sentit, l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha fet de la lluita contra l'okupació una de les seves banderes polítiques. Entre altres coses, això és el que explica que hagi arrasat a les eleccions municipals. Per part seva, Alejandro Fernández està en la mateixa línia: criticar el sense sentit de l'okupació i la inacció del Govern en aquesta matèria.

En una intervenció al Parlament, Fernández s'ha referit a l'assumpte i ha recordat algunes dades del Departament d'Interior. Per exemple, que Catalunya acapara el 42% de les okupacions de tot Espanya quan no arriba ni al 16% de la població total. Això ha portat Catalunya a gairebé triplicar el següent territori amb més okupacions, que és Andalusia.

"Algú els haurà de recordar que la vida segueix i que els problemes també", ha dit Fernández en referència al protagonisme polític de l'amnistia. D'altra banda, ha remarcat la "insuportable hipocresia" d'alguns com Alfred Bosch o Gemma Galdon, que van relativitzar el problema de l'okupació fins que el van patir ells mateixos.

Finalment, ha remarcat que el dret a la propietat i el dret a l'habitatge han de ser compatibles. I que en cap cas no s'han de descarregar les responsabilitats públiques en els propietaris d'habitatges. “Només protegeixen l'okupa”, li ha dit al president Aragonès per concloure la seva intervenció.