Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

L'aplaudit discurs de Santiago Abascal sobre la immigració amb referència a Catalunya

El líder de Vox ha donat un recital al Congrés utilitzant el lema de la campanya electoral catalana

La sessió de control al Govern, aquest dimecres, al Congrés dels Diputats, ha deixat un moment destacat amb la intervenció de Santiago Abascal sobre la crisi migratòria. El líder de Vox ha fet un discurs que ha estat molt aplaudit, amb gest de complicitat inclòs a Catalunya. Ha utilitzat el lema “bitllet de tornada” que el partit està utilitzant a la precampanya de les eleccions catalanes del proper 12 de maig.

D'aquesta manera, Santiago Abascal entra de ple a la campanya electoral catalana, que serà clau per al futur del partit a nivell nacional. El partit d'Ignacio Garriga està centrant la seva estratègia en la denúncia de la inseguretat als barris, com a extensió de la crítica a la immigració il·legal massiva. En això s'ha centrat el discurs de Santiago Abascal al Congrés dels Diputats, dirigit a Pedro Sánchez.

Immigració massiva il·legal i inseguretat als barris

Santiago Abascal ha preguntat al president del Govern “què pensa fer per protegir els espanyols davant la immigració il·legal”. Ha criticat que “ens prohibeixin relacionar immigració il·legal i inseguretat”, mentre “el mateix Govern qualifica la immigració il·legal com una amenaça a la seguretat nacional”. Abascal ha conclòs que "no cal ser de Vox per considerar infame que la política migratòria d´un país la dirigeixin les màfies o un país estranger".

Abascal ha afirmat que "les principals víctimes de la immigració il·legal i massiva són els més humils, que ho pateixen en forma d´inseguretat als barris i degradació dels serveis públics". En aquest sentit, ha criticat la regularització massiva dels qui “han entrat violentant les nostres lleis il·legalment al nostre país”. Cosa que ha considerat una “discriminació” als immigrants legals i una “amenaça” a la seguretat dels espanyols.

Bitllet de tornada per a violadors i gihadistes

Això li ha portat a proclamar el lema de Vox a Catalunya, “bitllet de tornada i deportacions massives per a violadors, delinqüents, bandes de carrer, narcotraficants i gihadistes”. Això és protegir la seguretat dels espanyols, ha dit Abascal. En la línia dels que defensa Ignacio Garriga a Catalunya, ha donat la benvinguda “als que vinguin a treballar legalment, a contribuir als ingressos públics, ia respectar les nostres lleis i la nostra cultura renunciant a imposar les seves”.

Cartell electoral de Vox amb el lema 'Delinqüents al teu barri? Nosaltres tenim el seu bitllet de tornada'

Vox Catalunya es juga en aquestes eleccions l'hegemonia de l'espai constitucionalista i conservador, que disposarà amb el PP d'Alejandro Fernández. Santiago Abascal jugarà un paper important en aquesta campanya, que porta gairebé en solitari el candidat Ignacio Garriga. Vox veu aquestes eleccions com una cita clau per rellançar el partit a nivell nacional, i continuar competint amb el PP al bloc de la dreta.

➡️ Política

Més notícies: