Tània Verge asseguda en un sofà, amb ulleres de pasta vermelles i somrient

POLÍTICA

Tània Verge col·loca a dit com a alt càrrec algú que va anar a les llistes d'ERC

La Generalitat nomena la nova coordinadora del Comitè per a l'Acolliment de les Persones Refugiades

La maquinària de l'administració pública no para. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest dijous 25 d'abril la resolució d'una convocatòria d'un alt càrrec al departament de Tània Verge. Concretament, la conselleria de Feminismes havia creat fa gairebé dos mesos una "plaça singular a la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme", pel sistema de lliure designació.

És a dir, que no hi havia concurs públic ni de mèrits, sinó que l'adjudicació era a dit dins el cos de funcionaris. La plaça singular és la de coordinador del Comitè per a l'Acolliment de les Persones Refugiades. Aquesta plaça compta amb un complement específic de 26.934 euros, que ja se suma al sou del funcionari que obtingués la plaça.

La nova plaça, que es va convocar dies abans que Pere Aragonès convoqués eleccions, té la funció d'"implementar i desplegar les estratègies i les activitats necessàries per garantir l'acolliment i el compliment dels drets de les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades".

Però no només això, sinó que ha de tenir experiència en “processos migratoris i de protecció internacional des de perspectives diverses: jurídica, econòmica i sociològica, de manera profunda”.

Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya

Doncs bé, aquest dijous s'ha fet conèixer la persona que ocuparà aquesta plaça: Marlen Niubó Edeler. De fet, si un mira el seu Linkedin, Marlen ja exerceix com a Coordinadora del Comitè per a l'Acollida de Persones Refugiades des del gener del 2023, fa més de 15 mesos. Sembla, doncs, que primer s'hauria buscat la persona per al càrrec dins de l'administració i després es va crear la convocatòria per donar-li la plaça.

Fins aleshores, Marlen Niubó havia exercit com a tècnica d'Immigració des del 2017 per a la Generalitat de Catalunya. Abans, havia estat Directora de colònies i de campaments juvenils. A més, va ser la número 8 de les llistes de "Compromís amb Teià-Esquerra Republicana de Catalunya" el 2015, encara que no era militant d'ERC, sinó que hi va participar com a independent.

Tània Verge va atorgant places

"Aquest lloc consta a la relació de llocs de treball vigent del personal funcionari de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i la seva descripció ha estat inclosa al manual d'organització del Departament d'Igualtat i Feminismes". Així comencen les convocatòries de places que hem anat veient aquestes darreres setmanes al DOGC.

El departament d'Igualtat i Feminismes es va crear el 2021, de manera que molts dels alts càrrecs van ocupar places creades sense haver-la guanyat. Ara, Tània Verge va atorgant aquests llocs de treball, algun fins i tot sense concurs, sinó per lliure designació.

➡️ Política

Més notícies: