Primer pla de Pilar Rahola somrient a la presentació del seu llibre el 2017
POLÍTICA

Pilar Rahola, al rescat de Laura Borràs

La periodista esclata per l?acord entre el PSC i ERC


Si Carles Puigdemont i el seu entorn estan en dificultats, apareix Pilar Rahola per explicar als seus què han de pensar. El pacte entre el PSOE i ERC va deixar tocat Junts per Catalunya, que no esperava que l'acord comportés el traspàs de Rodalies. Junqueras i Bolaños també van pactar les seves condicions per a la llei d'amnistia, de manera que el marge que han deixat Puigdemont és limitat.

Des del sector més intransigent toca, doncs, crear una altra vegada un marc mental per justificar l'acord que pugui treure el de Waterloo amb Pedro Sánchez. I tots els camins duen a intentar que més gent es beneficiï de l'amnistia. L'acord d'Oriol Junqueras inclou els encausats per Tsunami Democràtic, sobretot Marta Rovira , però evita expressament aquells assenyalats a l'operació Volhov. El relat d'Esquerra és que qualsevol acusació de corrupció no pot ser amnistiada.

Se'n queda fora, per exemple, Xavier Vendrell, històric militant d'ERC que ara fa negocis a Colòmbia. Per a Junts per Catalunya, en canvi, els acusats al Cas Volhov són exemple de "lawfare". Es tracta d´un concepte que usen per a tots aquells que han estat condemnats per causes que no tenen res a veure amb l´u d´octubre. Entre ells, Laura Borràs.

Muntatge fotogràfic amb Laura Borràs somrient de fons i Oriol Junqueras preocupat en primer pla

El "lawfare", és quan s'usa la justícia de manera abusiva o il·legal per anar contra un oponent i deixar-ho fora de circulació. Alguns sectors de Junts –no tots, per sort– creuen que el cas Laura Borràs, condemnada per trossejar contractes, s'hi ajusta. També Gonzalo Boye, que serà jutjat per presumpte blanqueig de capitals de Sito Miñanco, cèlebre narco gallec.

La majoria de l'independentisme deixa Laura Borràs fora de la llei d'amnistia, conscient que és difícil justificar-ne la presència. Però Pilar Rahola ha aprofitat l'acord entre ERC i el PSC per atacar durament Esquerra i 'colar' el nom de Laura Borràs. Sembla que és aquesta l'estratègia de determinat sector afí a Carles Puigdemont: demanar que Borràs formi part d'aquesta llei d'amnistia.

Pilar Rahola creu que és "una vergonya" que ERC deixi fora González Boye, Xavier Vendrell o Laura Borràs. També Josep Alay, amic íntim de Puigdemont i cap de la seva oficina, pendent d'un judici acusat de malversació i prevaricació. La justícia creu que va fer servir diners públics per a un viatge a Nova Caledònia. Rahola creu que aquests quatre noms han patit "persecució judicial" per ser independentistes.

Fonts properes a la negociació creuen que el que realment busca Junts és que Alay i Boye formin part de l'amnistia i assumeixen que Laura Borràs es quedarà fora. L'entorn, com Rahola, fa la feina bruta perquè Puigdemont pugui recollir part de les seves reclamacions. I pel camí, s'assenyala Esquerra i Òmnium, que també ha demanat que Borràs i els de Vohlov en quedin al marge. Dos ocells d'un tir de Pilar Rahola.

➡️ Política

Més notícies: