Primer pla d'Ali Al-Faqir amb un mapa de l'Al-Andalus de fons
POLÍTICA

'Espanya és terra de l'Islam'

Es viralitzen les declaracions d'un exministre jordà


Les imatges corresponen a una entrevista al canal de tevel·lisió palestí Al-Aqsa, el 2 de maig del 2008. En plena escalada de tensió entre àrabs i israelians, la televisió palestina va entrevistar el llavors ministre jordà Ali Al-Faqir. El ressò de les paraules arriba fins avui com una amenaça vigent.

Palestina, des del riu[Jordà]fins al mar[Mediterrània], és terra de l'Islam, així com Espanya, Andalusia, és també terra de l'islam”. Són les paraules del xeik jordà, que ara prenen especial rellevància en ple conflicte a Gaza. “Les terres islàmiques que van ser ocupades pels nostres enemics”, afegeix, “seran novament conquerides”.

Sheikh Ali Al Fakir Vows to Conquer Spain and Rome "Muslim Lands"

Les imatges tornen a córrer per internet, recordant a l'esquerra propalestina el perill de donar suport a una causa a cegues. Tot el món està compartint el vídeo, en què el ministre islàmic amenaça Espanya, Roma, els Estats Units i la Unió Europea. “Els europeus que criden Free Palestina també cridaran Free Spain?”, es pregunta l'escriptor Emmanuel Rincón.

'Governarem el món'

L'exministre jordà amenaça de reconquerir Palestina i Espanya, però va més enllà: “Arribarem més enllà d'aquests països, nosaltres proclamem que conquerirem Roma, com vam fer amb Constantinoble al seu dia. Governarem el món, com va ser dit pel profeta Muhammad”.

“Ens enfrontem a un front molt més ampli i fort, els inicis del qual són a Palestina, l'Iraq, l'Afganistan i Txetxènia. El que ha començat ha de ser completat, això no pararà”, amenaçava fa quinze anys. A més, el xeik anunciava la decadència d'occident, representada als Estats Units i Israel.

“L'entitat sionista va aconseguir la seva plenitud i està començant a declinar, fins a debilitar-se i arribar al final. Així mateix, els Estats Units arribaran al final i han començat a adonar-se que el seu fi és a prop. La Unió Europea també arribarà al final, i només prevaldrà la força creixent de l'Islam”.

L'islamisme en peu de guerra

Han passat molts anys, però les declaracions es tornen a posar de moda a Internet. En l'actualitat, altres líders islàmics han agitat la gihad com a única solució per als “germans” palestins. És el cas d'Ismail, teòleg australià que va lloar Hamàs i va apel·lar els palestins a agafar la bandera de l'ISIS i Al-Qaida.

Amb la reactivació del conflicte araboisraelià, s'ha tornat a estendre el concepte de “jihad islàmica”. Es tracta de la guerra santa, una obligació religiosa que tenen tots els musulmans de protegir la comunitat islàmica. El gihadisme és el corrent radical de l'islam que crida la utilització de la violència i el terrorisme per dur a terme la guerra santa.

➡️ Política

Més notícies: