Pere Aragonès en un míting d'Esquerra Republicana a Barcelona
POLÍTICA

Pere Aragonès: 'No passaran'

El president de la Generalitat emula la Pasionaria davant el temor d'un govern espanyol format per PP i VOX

Pere Aragonès: "No pasarán"

En la sessió de control al Parlament de Catalunya celebrada aquest dimecres, Pere Aragonès es va disfressar de La Pasionaria per emular el seu famós “no passaran”. En un discurs que Carlos Carrizosa (Ciutadans) ha titllat de “guerracivilista”, el president de la Generalitat ha tornat a carregar contra un hipotètic futur govern espanyol format pel Partit Popular i VOX.

De fet, quan el representant del partit taronja ha retret a Pere Aragonès aquestes paraules, aquest no ha dubtat a respondre-li. “No és guerracivilisme, és antifeixisme”, ha dit, qualificant aquests dos partits de feixistes.

Aquesta conversa entre Pere Aragonès i Carlos Carrizosa tenia el seu origen en el discurs inicial de Lorena Roldán. El representant del Partit Popular ha advertit al president de la Generalitat que s'està quedant sense “el 'chollazo'” que té muntat amb Pedro Sánchez. El cas és que la popular està convençuda que el proper 23 de juliol, en les eleccions generals, hi haurà “la fi del sanchisme”.

Fins al moment, l'única enquesta publicada fins ara dona suport les paraules de Lorena Roldán. El cas és que El Confidencial afirma que, segons aquest sondeig, el PP guanyaria les eleccions del 23-J i podria governar sense problemes juntament amb el suport de VOX.

A més, l'enquesta d'El Confidencial també confirma la tendència de les eleccions municipals del 28-M. El cas és que els partits independentistes continuarien perdent suports, sobretot Esquerra.