Imatge de Pere Aragonès durant una compareixença al Palau de la Generalitat
POLÍTICA

Aragonès dóna per feta la derrota de Sánchez el 23-J

Tot i ser socis parlamentaris al Congrés

Pere Aragonès ha comparegut aquest dimarts al Palau de la Generalitat per valorar l'anunci de Pedro Sánchez d'eleccions generals anticipades.

Malgrat que Esquerra és soci del PSOE al Congrés dels Diputats, el president de la Generalitat ha donat per derrotat l'actual president del Gobierno. En aquest sentit, Aragonès ha parlat clar del “govern de la dreta i de l'extrema dreta que vindrà” a Espanya.

Pere Aragonès dona per fet que el futur govern espanyol estarà format pel Partit Popular i VOX. I, per això, ha demanat un “front comú” per “defensar Catalunya”, ja que “l'hora és greu”.

Tot i que no ha volgut concretar què suposaria aquest front comú, el missatge del president de la Generalitat deixa clares quines seran les línies que seguirà el moviment independentista en aquesta propera campanya. Evitar un “govern de la dreta i l'extrema dreta” que ja donen per fet.

El que descarta totalment Pere Aragonès és un avançament electoral a Catalunya. “No ho contemplo”, ha dit el president de la Generalitat, que s'ha limitat a apel·lar a la resta de forces independentistes a unir forces per frenar l'avanç de partits com el Partit Popular i VOX. Un avanç que es va poder veure en les eleccions municipals i autonòmiques celebrades diumenge passat.

Aragonès da por hecho la derrota de Sánchez el 23-J