Otegi participa en un acte d'EH Bildu a Pamplona el maig de 2023
POLÍTICA

Otegi retrata a Pedro Sánchez

Bildu al PSOE: “Pensen que la gent és tonta, portem 4 anys junts”

Arnaldo Otegi ha tret tota l'artilleria contra el PSOE i Pedro Sánchez. Els resultats al País Basc han deixat Bildu amb opcions d'obtenir diverses alcaldies i diputacions si sumava el suport dels socialistes, que s'hi han negat categòricament.

El Partit Socialista del País Basc descarta pactes amb Bildu i ha prioritzat fer acords amb el el PP o amb el PNV, amb qui ja governa al País Basc. Per Bildu, això ho considera incomprensible, ja que la formació radical és un soci prioritari del Partit Socialista al Congrés i governen conjuntament a l'Ajuntament de Pamplona.

“Quan deixarem de prendre gent per per estúpida? ”. “Ara no. Però si portem quatre anys a l'Ajuntament d'Iruña (amb PSN) fent coses junts! Si hem donat suport junts a l'acció de govern a Navarra, per què fem aquestes coses? Llavors ens sorprèn que hi hagi gent que no voti”, ha exclamat Otegi aquest matí a Ràdio Euskadi.

Per a Otegi, és “escandalós” que els socialistes pactin, per exemple, amb el PP en llocs com la Diputació de Guipúscoa i a Vitòria més que amb ells. “No es pot dir a la gent 'porto quatre anys aprovant pressupostos amb EH Bildu, he estat fent acords amb EH Bildu, però ara no m'agrada gens EH Bildu', perquè no és creïble”, argumenta Otegi.

“Sens dubte ens sembla una mica escandalós que ara, que també han convocat eleccions generals, algú intenti clarament establir una aliança contra EH Bildu”. I raó no li falta: després de 4 anys on Pedro Sánchez ho ha aprovat gairebé tot amb els vots dels radicals bascos, ara fa veure que no ha passat res.

Les eleccions del 23 de juliol ho mouen tot i Pedro Sánchez, funambulista en majúscules, vol amagar totes les seves fotos amb Bildu fins a les eleccions. Veurem si ho aconsegueix.