Primer pla de Pedro Sánchez en un míting del PSOE amb la mà aixecada
POLÍTICA

Pedro Sánchez ofereix als EUA enviar més immigrants a Espanya

Es materialitzen els acords de Sánchez amb Biden per rebre part de la presó migratòria dels Estats Units

Els Estats Units també tenen el seu problema amb la immigració. Cosa que Sánchez va aprofitar per estrènyer llaços amb Biden: a més, en un moment en què la cooperació militar amb els americans està parada. L'acord consisteix a desviar cap a Espanya una part de la immigració hispana que sol·licita asil.

Acords migratoris amb els EUA

Aquest gener va arribar la primera remesa d'immigrants hispans dels EUA a Espanya. Concretament, 281 persones procedents de Nicaragua i Veneçuela. Sánchez es va comprometre un any abans, el 2022, a ajudar els EUA amb la immigració.

Allà, la situació també és molt tensa: fins al setembre passat, van rebre 3,2 milions d'immigrants irregulars. I ara, Espanya continua amb la seva ajuda a la recepció de part d'aquests immigrants. Tot arran d'una visita als EUA de la ministra Saiz, encarregada del ram.

Aquesta cooperació s'emmarca dins del programa “Mobilitat Segura” que va crear el president Biden. Aquest programa preveu que els peticionaris d'asil de certs països hispans puguin demanar la seva reubicació als Estats Units, Canadà o Espanya. Fins ara, diem, 281 persones han demanat ser reassignats a Espanya.

La pressió migratòria

Això arriba en un moment en què Espanya rep la pressió migratòria més alta des del 2018. L'any passat del 2023 es van disparar les arribades d'irregulars a Espanya. D'altra banda, el Ministeri de l'Interior ha assenyalat que només aconsegueixen deportacions un 5%.

D'altra banda, el gir estratègic del president Sánchez amb el Marroc no ha funcionat per contenir la immigració irregular. Al contrari, ha empitjorat. Fins al punt de rebre irregulars que arriben fins i tot amb avió, a través de l'aerolínia oficial del Marroc.

Tot això, en resum, abunda en el debat migratori i d'inseguretat que ara mateix hi ha a Europa. De fet, ha esdevingut l'element central de les ofertes ideològiques dels partits: a Alemanya, ha girat el tauler. D'altra banda, a Catalunya cada partit actua com considera oportú i es prepara per a les properes autonòmiques.

➡️ Política

Més notícies: