Tres persones apareixen a la imatge, Oriol Junqueras i Marta Rovira en primer pla i Ernest Maragall al fons, amb un cartell groc darrere seu.
POLÍTICA

Pànic a ERC: el dirigent assenyalat amenaça de destapar-ho tot

La batalla interna no ha fet més que començar i pot anar a més. El partit, en risc d'esclatar

La trama destapada d'una estructura paral·lela dins d'ERC per utilitzar la guerra bruta contra rivals polítics (fins i tot interns) ha posat de cap per avall la formació republicana. Una Esquerra, a més, que ja estava en plena guerra interna per decidir qui ha de dirigir el partit a partir del proper 30 de novembre, quan celebrin el seu congrés extraordinari.

La campanya ideada dins d'ERC contra el líder republicà a Barcelona, Ernest Maragall , vinculant-ho amb l'Alzheimer, ha obert la caixa dels trons. I és que aquesta campanya formaria part d'una trama que aniria molt més enllà dels polèmics cartells contra Maragall i el seu germà, l'expresident de la Generalitat que pateix Alzheimer des de fa anys.

Les informacions parlen d'una estructura paral·lela, anomenada 'La B', que es dedicava a atacar rivals polítics dins i fora del partit. Una estructura que, a més, facturaria els seus serveis a una empresa vinculada a la formació republicana, anomenada Relevance.

Sergi Sabrià (ERC) a Cafè d'Idees de RTVE

De moment, els assenyalats són Sergi Sabrià, actual viceconseller d'Estratègia i Comunicació del Govern en funcions de la Generalitat; Marc Colomer, vicesecretari de comunicació d'ERC; i Tolo Moya, director de comunicació del partit.

Els dos primers haurien, com a mínim, ocultat durant 10 mesos a Ernest Maragall que la campanya en contra seva va sortir de dins del mateix partit. El tercer en discòrdia, Tolo Moya, ha estat sens dubte el més qüestionat. De fet, el mateix Ernest Maragall l'ha acusat públicament de ser el "responsable des del punt de vista orgànic" de la polèmica campanya difamatòria en contra seva.

Tolo Moya trenca el seu silenci amb amenaces

Davant les acusacions, Tolo Moya ha decidit fer un pas endavant. I ho ha fet enviant un missatge a Jordi Basté, periodista de RAC1, en què llança serioses amenaces a la cúpula d'ERC.

Tolo Moya somrient amb cabells arrissats i barba lleugera, vestit amb una camisa clara, es troba davant d'un fons amb logotips de

L'antic director de comunicació del partit (segons la direcció, perquè ell assegura que segueix exercint aquestes funcions), és actualment assessor d'ERC a la Diputació de Barcelona. I el que ha fet és dir que la polèmica va més enllà dels polèmics cartells contra Ernest Maragall.

Tolo Moya insinua que hi hauria una trama dins d'ERC que es dedicaria a fer aquesta guerra bruta contra rivals polítics. "Això va de qui va muntar la trama i de com s'actua quan se n'assabenten", explica. I, a més, desitja que ja s'obri la investigació interna al partit per "poder exposar les proves de qui és l'ideòleg de tot aquest grup, de com funcionava i fins on arribava el coneixement de tot això".

En altres paraules, Tolo Moya deixa clar que no pensa ser el cap de turc de tota aquesta polèmica. Que hi ha més persones implicades. I apunta cap a la cúpula del partit i altres dirigents. És evident que l'(ex)director de comunicació d'ERC està disposat a encendre el ventilador i esquitxar qui calgui per no quedar ell com l'únic responsable de tota una trama que amenaça de fer esclatar una Esquerra ja prou afeblida per la guerra interna i per les darreres patacades electorals. Sens dubte, els enemics del partit ja estan comprant crispetes per seguir un serial que té pinta que no s'acabarà ni bé, ni ben aviat.

➡️ Política

Més notícies: