Alicia Tomás en primer pla, amb una imatge circular d?una multitud al fons.
POLÍTICA

L'esquerra aplaudeix el boicot a Vox en unes festes a Catalunya

Col·lectius antifeixistes aplaudeixen l'assetjament a altres formacions polítiques i Vox respon: 'ens donaran la raó'

Diumenge passat es va celebrar la Festa Major de Terrassa, que es caracteritza pel ball de 'Nans i Capgrossos'. El que semblava que seria una jornada festiva va acabar tenint una aroma política. Els gegants es van negar a ballar amb els regidors de Vox i alguns col·lectius d'esquerres es van manifestar contra la presència del partit a la festa.

Davant d'aquesta situació, la regidora de Vox a Terrassa, Alicia Tomás, va girar la truita i va dir a través de xarxes socials que “el feixisme és una ideologia que extermina tothom que pensa diferent. Avui els feixistes es disfressen d'antifeixistes”. Així mateix, la delegació del partit a la localitat va publicar un vídeo mostrant el menyspreu que van patir:

A més del desvergonyiment dels gegants i capgrossos, Vox també va ser objecte de rebuig per part d'alguns col·lectius d'esquerra. Es tracta de grups habituals de la “lluita antifeixista” i que es dediquen a fustigar a formacions polítiques que consideren d'extrema dreta. Entre ells, destaca el col·lectiu Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), que celebrava amb aquest missatge el menyspreu a Vox:

En realitat, l'assetjament d'aquesta classe de grups a altres formacions polítiques ja és habitual a Catalunya . I la veritat és que no es lliura ningú. Des d'ERC fins a S'ha Acabat i passant pel Col·legi de Periodistes, gairebé tots els grups socials i polítics han patit la fustigació d'aquests col·lectius minoritaris.

Amenaces anteriors a Alicia Tomás

En qualsevol cas, la regidora Alicia Tomás ja té experiència a l'hora de ser assetjada. Sense anar més lluny, fa tres mesos el mateix col·lectiu d' UCFR va demanar que es denunciés Tomás per tenir una posició crítica amb la immigració i l'islam.

Així mateix, Tomás ha denunciat fins a dues vegades haver patit amenaces. Primer, per intentar gravar un vídeo sobre la immigració a la seva ciutat i, segon, amb missatges al correu electrònic i xarxes socials que arribaven a amenaçar-lo de mort.

➡️ Política

Més notícies: