Ernest Maragall durant un miting d'Esquerra Republicana a Barcelona
POLÍTICA

Ernest Maragall trenca el seu silenci disparant contra part de la cúpula d'ERC

La víctima de la campanya de desprestigi ideada des de dins d'ERC desacredita Oriol Junqueras i assenyala Tolo Moya

Segueix el mal rotllo a ERC després de conèixer-se que la campanya de desprestigi que vinculava Ernest Maragall amb l'Alzheimer va ser ideada des de dins del partit. La polèmica ha agreujat la crisi interna a la formació processista. I ara, ha estat l'afectat, el mateix Ernest Maragall, que n'ha trencat el silenci.

Ho ha fet per carregar contra la cúpula d'ERC, assenyalant sobretot Tolo Moya com un dels responsables d'una campanya que considera "lamentable" i "indecent". Però també ha desacreditat Oriol Junqueras. El ja expresident d'Esquerra va assegurar que no tenia constància de tota la informació publicada ahir. Tot i això, Ernest Maragall ha assegurat que, una vegada va saber que els polèmics cartells havien estat ideats des de dins del partit, "em vaig posar en contacte amb la direcció i òrgans centrals".

Muntatge fotogràfic amb els polítics d'ERC Oriol Junqueras i Ernest Maragall, amb un cartell del partit de fons

Ernest Maragall ha comentat en un comunicat que conèixer la informació li "va generar una barreja de sorpresa i malestar profund, incapaç d'entendre quin sentit podia tenir" una campanya que l'acusava de tenir Alzheimer, la malaltia que pateix el seu germà, l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall.

Tot i que va retirar la seva denúncia una vegada coneguts els fets (perquè no causessin més "patiment inútil al meu entorn personal i familiar"), Ernest Maragall deixa clar que això "no disminueix ni excusa la responsabilitat política d'Esquerra en tot aquest afer".

Cartell amb el text

El que va ser cap de files d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona fins a finals de l'any passat també s'ha mostrat "convençut" de la "indubtable honorabilitat del conjunt" d'ERC i també de "la immensa majoria dels seus dirigents i responsables orgànics". En aquest sentit, focalitza la responsabilitat en Tolo Moya: "Ben aviat va quedar clar que l'aleshores director de comunicació del partit[Tolo Moya]era la persona que n'havia tingut la responsabilitat des del punt de vista orgànic".

Ernest Maragall afirma que, una vegada va sortir publicada tota la informació ahir, va sentir "vergonya i horror per pertànyer a un tros de societat capaç de dur a terme actuacions tan indecents". Això sí, també ha volgut enviar un "agraïment profund" a "tanta gent d'Esquerra i més enllà" que li van fer "arribar el seu propi sentiment de vergonya i horror". "És aquesta gent la que em torna la confiança entesa com un compromís personal i col·lectiu a la recerca del millor servei a la ciutadania", finalitza.

➡️ Política

Més notícies: