Primer pla d'Oriol Junqueras en un míting amb cara d'enuig
POLÍTICA

Oriol Junqueras torna a desafiar l'actual direcció d'ERC

Junqueras va maniobrar amb el PSC per mantenir als seus llocs de treball diversos alts càrrecs afins al seu sector

Poc després que el PSC entrés a la Generalitat, la direcció d'ERC va ser taxativa amb els seus. Tots els alts càrrecs vinculats a ERC havien d'abandonar els seus llocs de treball. Es tracta d'un grup de pocs centenars de persones, que configuren el sottogoverno i perceben salaris molt generosos.

Però segons explica avui RAC1, Oriol Junqueras no només hauria desobeït la direcció, sinó que hauria maniobrat en direcció contrària. RAC1 assegura que Junqueras va trucar a Salvador Illa per demanar-li que mantingués al lloc diversos alts càrrecs vinculats al seu sector. En aquests moments, alguns d'aquests alts càrrecs encara són a la Generalitat.

Fonts del sector de Junqueras asseguren que abandonaran el Govern els pròxims dies. Però el més rellevant és que la jugada de Junqueras va ser efectiva i deliberada. De fet, no només és un desafiament: també és una manera d'intentar retenir poder i influència institucional.

Home amb barba i cabells curts parlant en un micròfon mentre gesticula amb la mà.

El sector de Junqueras ho nega i el sector de Rovira ho denuncia

La importància d'aquesta informació ha fet que tots dos sectors es pronunciïn.

El candidat alternatiu a Junqueras, Xavier Godàs, s'ha fet ressò de la informació publicada. "Amb nosaltres no passarà", ha dit, "el nepotisme no és republicanisme". De passada, ha recordat que les decisions de la directiva són obligatòries per a tot el partit:

Per la seva banda, el sector de Junqueras, Militància Decidim, ha fet la clàssica jugada de negar-ho tot. En un precipitat comunicat, desmenteixen tot el que s'ha publicat i passen a l'atac. "Aquestes informacions només contribueixen a crear confusió i desviar l'atenció dels temes realment importants a l'agenda política actual":

Segona amenaça de Junqueras

La guerra dins ERC està desfermada i així ho relleven les jugades que han fet els diferents sectors.

L'últim esdeveniment destacat va ser l'amenaça directa que Junqueras va fer a l'actual direcció. Després d'haver mantingut un interessat silenci, Junqueras va dir en un acte que si la seva candidatura guanyava, faria neteja dins del partit. Això no va agradar res a Marta Rovira, una de les impulsores de la candidatura alternativa a Junqueras.

Davant l'amenaça de Junqueras, Rovira va respondre amb una altra amenaça, però vetllada. Va dir que “quan arribi el moment” explicarà el que sap sobre la famosa estructura B del partit, destinada a finançar la guerra bruta.

Amb aquesta tensió acumulada i el degoteig constant de notícies i filtracions, el congrés republicà es revela més emocionant que mai. A més, no és una renovació del partit merament operativa. Després del seu fracàs electoral a les eleccions autonòmiques, ERC es juga un nou rumb i qui sap si la seva supervivència.

➡️ Política

Més notícies: