Una dona amb cabell arrissat i curt, vestida amb un sac vermell i una samarreta blanca, parlant davant de dos micròfons.
POLÍTICA

Marta Rovira amenaça Oriol Junqueras després dels atacs al seu sector

Creix la tensió entre els dirigents d'ERC a dos mesos del congrés nacional decisiu

Oriol Junqueras va fer aquest dissabte una demostració de força per encarrilar la seva victòria al congrés nacional del 30 de novembre. L'expresident d'ERC no només es va donar un bany de masses per demostrar que la militància està amb tu. També va mostrar la seva altra cara, la d'un dirigent dur i sense pietat, capaç d'atacar els que fins fa poc eren els seus aliats per conservar el seu poder.

Amb un to sever, desconegut fins ara, Junqueras va dir no tenir res a veure amb l'estructura B del partit i va acusar el sector de Marta Rovira. “Des de gener del 2018 van decidir fer un grup B per prendre decisions polítiques. Un grup de whatsapp que tenia com a objectiu prendre decisions al marge de la presidència del partit que en aquells moments era a la presó”.

Muntatge amb un primer pla de Marta Rovira i Oriol Junqueras amb un acte d'ERC de fons difuminat

Junqueras va elevar el to per acusar aquest sector de “fer càrtels sobre l'alzheimer i avergonyir-nos a tots”. També va esmentar el ninot amb la seva efígie que va aparèixer penjat d'un pont a la seva localitat, Sant Vicenç dels Horts. Va prometre purgar el partit de tots aquells que van estar involucrats en aquelles operacions, deixant clar que després del congrés nacional només pot quedar un sector dret.

L'amenaça vetllada de Marta Rovira

Marta Rovira no podia romandre en silenci després d'aquestes greus acusacions i ha reaccionat. Ho ha fet a la xarxa social X, amb una amenaça vetllada a qui fins fa poc va ser president del partit i que aspira a la seva reelecció.

Rovira diu que "per responsabilitat no contestaré avui Oriol Junqueras", i que no ho farà "fins que tanqui l'actual mandat com a secretària general". Però afegeix que “quan arribi el moment ho faré pel país i per la bona gent d'ERC”.

El missatge ha rebut multitud de respostes, entre les quals hi ha la de l'exalcalde de Tarragona Pau Ricomà. "Potser serà massa tard", ha dit a Rovira, "la baralla és horrible però potser millor saber-ho tot quan encara puguem fer alguna cosa".

Els roviristes també surten contra Junqueras

El rovirisme està sortint en tromba contra Oriol Junqueras després de les seves dures paraules a l'acte de dissabte passat. Entre ells Teresa Jordà, que encapçala amb Xavier Godàs i Alba Camps la llista de Marta Rovira contra Junqueras. A El Matí de Catalunya Ràdio, Teresa Jordà ha dit sentir “tristesa” perquè “ERC no mereix que qui ha liderat el partit durant tretze anys parli en aquest to i parli de purga”.

Però a més, ha dit que “la gran traïció de què parla Oriol Junqueras és que Marta Rovira no va voler tornar a presentar-se amb ell en aquest congrés”. Segons Jordà, va ser el mateix Oriol Junqueras qui li va demanar que es presentessin junts, però ella es va negar en considerar que cal obrir un nou cicle polític amb nous lideratges. Els roviristes suggereixen ara que ve l'agressivitat de Junqueras cap a Rovira.

➡️ Política

Més notícies: