Primer pla de Laura Vilagrà, diputada d'ERC, molt somrient
POLÍTICA

Nova crisi al Govern: la Generalitat acomiada un alt càrrec

Laura Vilagrà decideix fer fora el Secretari de Telecomunicacions, provocant un nou incendi a l'executiu català


El Govern de la Generalitat munta un circ i hi creixen els nans. A la crisi respecte al sistema educatiu català, el col·lapse a la sanitat i la vaga de les infermeres , la polèmica gestió de la sequera a Catalunya o les dificultats per aprovar els pressupostos, un nou terratrèmol sacseja l'executiu de Pere Aragonès. Es tracta de l'acomiadament d'un alt càrrec de la Conselleria de Presidència: Sergi Marcés, ha estat fulminat com a Secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital.

Laura Vilagrà, responsable de la Conselleria més propera a Pere Aragonès, va proposar fer-lo fora la setmana passada i el Govern va acordar el seu acomiadament. Un acomiadament que ja es va publicar al darrer Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que també anunciava el seu substitut: Marc Realp. El Govern treu ferro a la destitució de Marcés, mentre diverses fonts asseguren que la decisió és fruit d'una desconfiança creixent entre el ja exsecretari de Telecomunicacions i Vilagrà.

En qualsevol cas, és una decisió que ja ha generat crítiques per part de l'oposició, concretament de Junts per Catalunya. El que va ser vicepresident de la Generalitat juntaire quan encara eren al govern, Jordi Puigneró, ha qualificat la decisió d'"error d'ERC". Quan els republicans que van quedar en solitari al Govern després de la marxa de Junts, van eliminar la Conselleria de Polítiques Digitals (que comandava precisament Puigneró) i la van convertir en una secretària dins de la cartera d'Empresa i Treball. Puigneró critica que "quan ERC va decidir desconstruir la conselleria, es pensaven que desconstruïen un èxit de Junts quan el que estaven desconstruint és el futur del país en un àmbit estratègic".

Molts fronts oberts i una única destitució

Amb l'acomiadament de Sergi Marcés s'intueix més que una simple voluntat renovadora per part de la Generalitat. I obeiria més a la desconfiança que alguns assenyalen com a detonant de la decisió. I és que la determinació de fulminar el Secretari de Telecomunicacions contrasta amb la decisió del Govern de fer pinya respecte a les múltiples crisis que està afrontant l'executiu de Pere Aragonès. Mentre s'ha acordat fer fora Marcés, no hi ha hagut destitucions a Ensenyament després dels resultats de l'informe PISA ni tampoc a Sanitat amb les urgències col·lapsades i les infermeres en peu de guerra.

➡️ Política

Més notícies: