Pla mig curt de Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat
POLÍTICA

Les infermeres en vaga guanyen el primer pols al Govern

Després d'una vaga sense pauses i les tensions amb el Departament de Salut, el Govern d'Aragonès ha de cedir a la pressió


El conseller de Salut, Manel Balcells, cedeix a la pressió i es reuneix amb les infermeres. Després d'una vaga ferma i constant, les infermeres aconsegueixen el primer èxit. L'origen de la indignació va ser el nou conveni amb l'Institut Català de la Salut.

Millor tracte cap als metges

La vaga va començar el mes de desembre passat i va ser organitzada pel Sindicat d'Infermeres de Catalunya. Entenien que l'acord entre els sindicats i el Govern per millorar les condicions de treball privilegiava els metges. Al final, és una de les reivindicacions històriques de les infermeres: el reconeixement a la seva tasca.

Denunciaven que havien adquirit més competències i responsabilitats sense el corresponent reconeixement laboral. Per tant, van demanar que el personal d'infermeria pogués passar de categoria A2 a A1. El conseller Balcells va assenyalar que aquest és un assumpte del Ministeri i que, com que es tracta d'un sindicat minoritari, no es reuniria amb les infermeres.

Per ara, guanyen les infermeres

Davant la pressió de les infermeres, que no van cedir ni per Nadal, el conseller Balcells va accedir a reunir-se només si desconvocaven la vaga. Cosa que les infermeres van entendre com un xantatge i que van rebutjar per complet amb un dur missatge:

Però Balcells ha hagut de cedir. La reunió amb les infermeres és avui mateix, dia 4. El Govern demostra així que no ha pogut aguantar la pressió de la vaga.

El conflicte amb una part del personal sanitari se suma a la llista de focs que el Govern té en marxa. És el seu darrer any de mandat i els pressupostos ballen, les zones de baixes emissions no arriben a temps i PISA ha estat demolidor. Per la seva banda, sembla que el col·lectiu d'infermeres no cedirà fins a aconseguir canvis substancials.

➡️ Política

Més notícies: