Muntatge amb un pla mig curt de perfil de David Mascort parlant i un altre de Pere Aragonès, de front, mirant a terra
POLÍTICA

La Generalitat es gasta 800.000 euros per dir a la gent que no malgasti aigua

El Govern destina gairebé un milió d'euros a la campanya 'L'aigua no cau del cel' per conscienciar la població del problema de la sequera


Catalunya viu un període greu de sequera. Haver-se centrat durant més d'una dècada al procés ha fet que l'administració no hagi posat el focus en alguns dels problemes principals que pateix la gent. Un exemple és el baix nivell del sistema educatiu català, que no s'ha abordat fins als mals resultats recents de l'informe PISA. Un altre exemple és la situació respecte a la manca d'aigua en un territori que ha vist com en 20 anys ha crescut en 2 milions d'habitants la població i que no està preparat per afrontar la sequera provocada per la manca de pluges.

El Govern està treballant ràpid i a contrarellotge per evitar grans restriccions de consum d'aigua. Les previsions és que al gener s'activi el pla d'alerta que obligarà a racionar aquest consum i l'administració busca la desesperada evitar que s'hagi de tallar l'accés a l'aigua a Barcelona en certs moments del dia. No haver fet els deures amb anterioritat ha obligat l'executiu a conscienciar la població que no malbarati aigua davant aquest problema que afronta Catalunya.

Per això, va iniciar una campanya de conscienciació titulada "L'aigua no cau del cel" i que té un cost total de 800.000 euros. A petició d'E-Notícies, el Govern confirma que el cost d'aquesta campanya serà de gairebé un milió d'euros públics i que serveix per dir-li als catalans que no malgastin aigua davant la greu situació de sequera. Segons la Generalitat, tots aquests diners estan destinats a publicitar-se en diversos mitjans de comunicació, sobretot a la televisió, la ràdio i premsa escrita.

En els darrers mesos, el Govern ha aconseguit que el consum d'aigua a Catalunya baixi lleugerament respecte de l'any passat. I ho ha fet, en gran part, per les primeres restriccions que ja s'estan aplicant a una part del territori. De fet, ja hi ha diversos municipis als quals se'ls ha obert un expedient per saltar-se aquestes restriccions. Un expedient que pot acabar en multes per a aquestes administracions locals que es passin del límit marcat pel Govern.

➡️ Política

Més notícies: