Muntatge d'un incendi a Callela i dels equips d'emergències al carrer
POLÍTICA

Un dels delinqüents reincidents de Calella, implicat a l'incendi mortal d'avui

Es confirma que un dels delinqüents de Calella està implicat en l'incendi d'avui: així s'intensifica el debat sobre la reincidència impune

Calella i el seu problema amb la inseguretat

Durant els darrers mesos de l'any passat, Calella va ser el detonant d'un canvi polític d'un calat encara sense sondejar. El problema de la delinqüència multireincident va portar l'alcalde de Junts, March Buch, a obrir el meló dins del seu partit. Cosa que els de Puigdemont van aprofitar per marcar perfil propi contra ERC i, alhora, protegir-se d'Aliança Catalana.

Ara, una nova dada reforça aquesta postura. Segons ha informat ElCaso, un dels que estaven al pis calcinat era un dels multireincidents de Calella. Segons la informació disponible, aquest subjecte va tenir una participació en un altre incendi que va afectar Calella abans de Nadal.

Es tracta, doncs, d'un dels criminals que Buch va denunciar: un grup de joves magribins que acumulen 200 antecedents. Encara no hi ha informació oficial, però sembla que és un problema relacionat amb el narcotràfic. El pis calcinat - on ha mort un home de nacionalitat espanyola - seria un pis franc.

Encara no hi ha reaccions polítiques

El jove en qüestió era un dels okupes que, en una baralla amb els veïns, va participar en l'incendi del desembre passat juntament amb els seus companys. Van ser detinguts per la policia i, al cap de poc, posats en llibertat. Eren habituals de la comissaria per baralles amb arma blanca, robatoris, baralles i incidents similars.

Amb tot, els ciutadans de Calella han de fer front a aquest problema mentre els partits el capitalitzen. El seu alcalde, March Buch, encara no s'hi ha pronunciat. Tampoc la resta de forces polítiques, que deuen estar ajustant el discurs.

Primer pla de Joan Ignasi Elena parlant i alçant el braç dret cap endavant

És probable que les reaccions polítiques siguin les mateixes, però progressivament més intenses . Junts insistirà a la mà dura alhora que Orriols s'apuntarà haver obert el debat. I tret que canviï de semblar, ERC continuarà amb la idea que es tracta de percepció i que Catalunya és un lloc segur.

➡️ Política

Més notícies: