Pla mitjà de Roberto Vaquero cridant des d'un faristol en un míting del Frente Obrero
POLÍTICA

El Frente Obrero serà present el 12-M: els seus candidats per a les eleccions catalanes

Presenten les seves llistes electorals i posen l'accent en dues temàtiques: crítiques al procés i a la islamització


El partit de Roberto Vaquero ja va anunciar la seva candidatura per a les eleccions autonòmiques catalanes. Aspiren a obtenir un bon resultat que els doni ales per a la següent cita electoral: les eleccions europees. La seva intenció és posar sobre la taula els temes que caracteritzen la seva opció política.

Entre ells, hi ha la crítica a la immigració irregular (i la seva regularització massiva), a la precarietat laboral i econòmica i al processisme. Més d'una vegada, Vaquero ha remarcat que la seva formació oscil·la entre postures patriotes i de defensa als treballadors. Tot i que insisteixen a separar-se de la dicotomia esquerra-dreta.

Es defineixen com un “moviment de treballadors patriota i revolucionari”. Durant els últims mesos s'han mostrat molt actius en les seves postures antiislamistes i en la defensa del camp. Entenen que el país s'enfronta a un procés de dissolució a gairebé tots els nivells.

Les llistes a les quatre províncies

Com ja va avançar E-Notícies, la candidata per Barcelona seria Alicia Sanz, seguida d'Albert Balasch i Daniel Carro com a números dos i tres, respectivament. Sanz ja va ser el cap de cartell del Frente Obrero a les últimes eleccions generals. Amb 45.000 vots van ser la segona força nacional extraparlamentària amb més suports.

Muntatge d'Alicia Sanz i Roberto Vaquero de Frente Obreroo

Per Tarragona, obren les llistes per ordre Aitor Ramírez, Fernando Castillo i Ignasi Solé. De la mateixa manera, per Girona hi van Àlex Buxadé, Maria Pilar de Gregorio i Joan Tayeda. Finalment, per Lleida concorren Gonzalo Pujol, Carla Marín i Aitor Hurtos.

Els temes del FO

Un repàs als perfils en xarxes socials de les cares visibles del Frente Obrero mostra la insistència en diversos temes clau. D'una banda, el risc d'islamització d'Espanya i de Catalunya en particular donat l'alt grau d'immigració musulmana a la regió. Alicia Sanz, la candidata per Barcelona, ha insistit diverses vegades que “l'islam i el progrés són incompatibles”.

Pel que fa al procés, també es mostren molt crítics. Entenen que és una casta política parasitària sense un objectiu real. I pel que fa a la polèmica dels últims dies en xarxes sobre si el Frente Obrero va defensar al seu dia la independència, Roberto Vaquero ha sortit a desmentir-ho. El líder del partit insisteix que no són federalistes i que estan en contra de qualsevol referèndum.

➡️ Política

Més notícies: