Muntatge amb un primer pla d'Artur Mas mirant cap a la dreta i un altre primer pla de Carles Puigdemont amb cara de preocupació mentre es col·loquen bé les ulleres amb la mà dreta. De fons, una imatge difuminada de manifestació amb estelades

POLÍTICA

El menyspreu de Carles Puigdemont a Artur Mas

Junts posa en marxa l'electoralisme i presenta el conflicte amb l'Estat com a reclam electoral

La campanya de Junts i ERC consisteix a ressuscitar el procés. Més concretament, la dimensió conflictiva del procés amb el Gobierno central. Es tracta de tota la mitologia de doblegar l'Estat, d'arrencar concessions, de fer-se respectar, etc.

De fet, a qualsevol intercanvi dialèctic entre Junts i ERC apareix el tema. Tots dos intenten marcar més abdominals que l'altre i mostrar-se com el paladí de Catalunya a Madrid. Cosa que cada vegada té menys recorregut entre el votant nacionalista, que ja ha tingut prou temps per veure els canvis de rumb dels dos partits.

En qualsevol cas, han de tenir indicadors que aquest tema encara mobilitza els votants. Fins al punt que Junts ha decidit dissoldre's com a partit a la candidatura personalista de Puigdemont. Per la seva banda, ERC fa el que pot per contrarestar el “president a l'exili” i Aragonès intenta mostrar un perfil fort que no li és propi.

El salvador Puigdemont

Deixant ara de banda la pugna processista, la propaganda electoral de Junts mostra que Puigdemont vol amagar l'autonomisme pragmàtic dels últims mesos. Encara que sigui a costa d'enterrar la tasca de govern d'Artur Mas i, en menor mesura, de Quim Torra. El missatge és diàfan: “Quan més incòmode està l'Estat amb Catalunya, més compleix”.

Captura de pantalla d'un tweet de Junts per Catalunya

"El 2017, amb el president Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat, és l´any que l´Estat ha complert més". El missatge ho diu en referència a l'execució pressupostària, que amb el president Aragonès ha estat mínima. D'aquesta manera, Junts vol presentar Puigdemont com a garant dels interessos catalans contra l'Estat.

Captura de pantalla del tweet d'un usuari que contesta una publicació de Junts per Catalunya

Cal tenir present que l'expresident Mas, tot i ser el tret de sortida del procés, és dels polítics catalans més realistes amb la situació actual. Més d'una vegada, ha assenyalat que el referèndum no sortirà de cap negociació amb l'Estat. Com a màxim, un nou pacte fiscal per tenir un finançament propi i singular. En definitiva, que Artur Mas ha de tenir força clar que tot això és electoralisme.

➡️ Política

Més notícies: