Muntatge de fotos de Dulceida i Alba Paul amb un emoji d'enuig al costat i la bandera trans de fons

POLÍTICA

El col·lectiu trans la pren ara contra Dulceida i la seva dona: surrealista

Tot i ser una parella LGTBI+ els acusen de transfòbia per revelar el sexe del fill que esperen

Dulceida és la influencer més important d'Espanya i amb més seguidors. La seva tasca consisteix a explicar la seva vida a través de xarxes socials. Això li porta a tenir el patrocini de diferents marques, que no perden l'ocasió per aprofitar qualsevol espai.

Ara, la influencer viu un dels moments personals i professionals més dolços. El motiu és que ha decidit tenir un fill amb la seva parella, Alba Paul Ferrer, que també és creadora de contingut. Ahir, van celebrar una cosa que està molt de moda a la nostra època: una festa per revelar el sexe del nadó. En el cas de Dulceida, això ha tingut un impacte enorme.

“I si surt trans?”

El que ningú no s'esperava eren les crítiques que rebria la parella. Més en particular: les crítiques que ha rebut per simplement organitzar aquest tipus de festa. El motiu? Doncs que, pel que sembla, és una festa que reafirma implícitament que el gènere és binari.

És a dir, que les crítiques han vingut des dels seus seguidors del col·lectiu LGTBI+ tot i que la parella pertany a aquest col·lectiu. Amb la seva festa, els acusen de reafirmar l'existència – científica – de dos sexes. Els retreuen que els genitals amb què naixerà la criatura no han de ser els definitius.

“El que és realment bonic i emocionant hauria estat que en aquest paper posés: “serà el que triï ser”", ''I si surt trans? És que al final entenc el bonic de celebrar l'arribada d'un bebè, però això d'assignar el gènere és poc lgtbfriendly”. Aquests eren el tipus de comentaris que han fet a la parella.

Influencers al marge, cal assenyalar que el col·lectiu trans sol ser força virulent en les seves crítiques. Fa poc, per exemple, la professora Silvia Carrasco va ser objecte d'assetjament a la universitat per part de grups trans. Com ja sol ser habitual, l'acusaven de “trànsfoba” per insistir que només hi ha dos sexes biològics.

➡️ Política

Més notícies: