Muntatge de Pedro Sanchez, Pere Aragones, Isabel Dies Ayuso
POLÍTICA

Pedro Sánchez, el gran derrotat de la compareixença d'Aragonès i Ayuso al Senat

Pere Aragonès i la resta de caps autonòmics deixen en evidència el president del Gobierno a la Cambra Alta


Aquest dilluns, la precampanya electoral catalana es traslladava al Senat. La Cambra Alta ha estat lʼescenari dʼun debat entre els presidents autonòmics sobre l'amnistia. Un debat que ha evolucionat en retrets conjunts a Pedro Sánchez. Cadascú, això sí, des de la seva posició.

L'acte preelectoral de Pere Aragonès al Senat

Pere Aragonès no ha desaprofitat l'oportunitat que Feijóo li ha donat de fer campanya des del pupitre central del Senat. El debat s'ha celebrat a instàncies del PP i el president de la Generalitat no ha dubtat a recollir el guant per celebrar el seu particular míting.

Pla general de Pere Aragonès caminant a l'hemicicle del Senat, amb els senadors asseguts de fons

El seu discurs s'ha centrat, sobretot, a deixar en evidència Pedro Sánchez. Raó no li ha faltat. Pere Aragonès recordava que Sánchez, en primera instància, va dir no als indults, a l'eliminació de la sedició, a modificar la malversació i l'amnistia. I ja sabem com va acabar "canviant d'opinió" en aquestes quatre qüestions.

És per això que Pere Aragonès s'ha mostrat convençut que, si Sánchez ha canviat d'opinió en aquests assumptes, també ho farà pel que fa al referèndum que demana ERC. I, de passada, també amb el dèficit fiscal i el nou finançament que persegueixen els republicans. Per demanar, que no quedi. I més, estant en plena precampanya.

Ayuso i la resta de presidents autonòmics del PP, també contra Pedro Sánchez

Al debat d'aquest dilluns al Senat també han parlat diversos presidents autonòmics populars, com María Guardiola, Carlos Mazón, Fernando López Miras o Isabel Díaz Ayuso. Evidentment, tots han carregat contra les aspiracions dels partits processistes, especialment ERC.

Pla mitjà d'Isabel Díaz Ayuso, vestida de vermell, asseguda en un escó del Senat, somrient i mirant a càmera

Tot i això, el principal blanc de les crítiques ha estat Pedro Sánchez. Els atacs al president del Gobierno eren lògics després de les múltiples concessions de Moncloa a Esquerra i Junts els últims mesos (i també els darrers anys). Rodalies, condonació de part del deute català, malversació, amnistia... la llista no és curta i els presidents del PP no han dubtat a llegir la cartilla a Sánchez.

El PP ha donat el seu minut de glòria a Pere Aragonès perquè faci el seu míting electoral al Senat, sí. Però els dirigents autonòmics del PP també han aprofitat per deixar clar al PSOE i a la Moncloa que el Senat també és seu de la sobirania nacional i que, territorialment, hi ha més veus en contra de l'amnistia i les concessions als processistes que no pas a favor.

Tot plegat, s'ha tractat d'un acte que no canviarà el curs de la política, ni catalana ni nacional. Cadascú ha aprofitat per donar bombo al seu discurs. Tothom podrà tornar a casa amb la sensació d'haver fet bé els deures. Tots menys Pedro Sánchez, el gran derrotat de la jornada d'avui al Senat.

➡️ Política

Més notícies: