Un policia posant les esposes a un detingut
POLÍTICA

La llista de detinguts una nit a BCN torna a provocar suspicàcies

La realitat de la inseguretat a Barcelona és cada cop més difícil d'amagar o matisar i els ciutadans ho saben

Es repeteix la notícia: filtren la llista de detinguts en una nit a Barcelona i la majoria són estrangers d'origen àrab. Això ja va passar el primer dia d'aquest mes, quan va sortir a la llum la llista de detinguts al jutjat de guàrdia de Barcelona.

Això torna a afegir llenya a un debat social molt incòmode com és el de la vinculació entre la immigració irregular i la delinqüència. Més encara a zones urbanes i que concentren població, com és el cas de Barcelona.

Com és natural, aquesta mena d'informacions són sistemàticament silenciades per les autoritats polítiques i les elits mediàtiques. En qualsevol cas, la ciutadania no és aliena a la realitat del carrer i recela dels intents de manipulació que venen des de dalt.

Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint a un home

Més evidències

A la imatge de la llista de detinguts - publicada per 8TV a xarxes socials - s'aprecia la capçalera oficial de la Generalitat, el nom de la Direcció General de Policia i la data del document. Es tracta de dissabte a la nit.

Tot i que els cognoms estan difuminats, els noms s'aprecien amb claredat. Abunden els Nassim, Albelkader, Salah, Younes, Karim, Faiz, Ali, Jamil, etc.

És un altre bany de realitat per als que neguen qualsevol vinculació entre immigració irregular i inseguretat. De fet, les dades de què disposem per part d'alguns organismes oficials ja apunten amb absoluta claredat a aquest problema.

A més del problema de la multireincidència, les dades policials de Mossos i Guàrdia Urbana mostren que el gairebé 80% dels detinguts a Barcelona són estrangers. Així mateix, segons Justícia, la meitat de presos a Catalunya són estrangers; el 75% dels presos joves són estrangers i gairebé la meitat d'aquests són marroquins.

Al marge de la degradació que viuen barris en particular com el Raval, aquesta mena d'informacions serveixen per contextualitzar altres informacions. Com que, per exemple, la inseguretat és la principal preocupació dels barcelonins.

Novament, es tracta de dades oficials. En aquest cas, del darrer baròmetre municipal de l'Ajuntament. Encara més, la inseguretat ja encadena dos baròmetres seguits com la primera preocupació dels ciutadans de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: