Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona
POLÍTICA

Apareixen noves proves d'empadronaments fraudulents a Barcelona

Denuncien l'empadronament a una església de Barcelona de persones amb presumptes delictes pendents

La polèmica dels empadronaments no ha fet més que començar. Amb l'alta pressió migratòria que hi ha sobre Catalunya, cada setmana se succeeixen les notícies sobre empadronaments. Algunes revelen dinàmiques contradictòries.

L'Ajuntament de Barcelona, per exemple, va avisar les ONG que no podien empadronar a les seves seus socials per evitar fraus. Poc després, però, es va saber que l'Ajuntament havia empadronat gairebé 6.000 persones a un mateix immoble públic de Nou Barris.

El que suggereixen aquests i altres exemples és que hi ha una situació força tèrbola respecte als empadronaments. Un dels problemes per aclarir la situació és l'opacitat de les dades. En tot cas, el darrer exemple que hem conegut és de Barcelona i té a veure amb una església.

L'església de Santa Ana

Com ja es va informar, s'està gestant un moviment de caràcter municipal – i potser amb vocació política – anomenat Defensem Barcelona . Entre els seus impulsors hi ha Santiago Espot, destacat nacionalista català, conegut per haver protagonitzat algunes sonores polèmiques.

De moment, és un moviment que circula a les xarxes socials i que denuncia la degradació de la ciutat. Des de la pèrdua d'identitat dels barris a causa del turisme fins a la inseguretat i passant per la brutícia.

En una de les seves darreres publicacions, han compartit un document que torna a plantejar dubtes sobre els empadronaments. Ho ha compartit Josep M. Andreu, expresident de l'històric sindicat CADCI i involucrat en el projecte de Defensem Barcelona .

Segons mostra el document, el domicili d'una persona investigada per un presumpte delicte contra el patrimoni seria l'església de Santa Ana. Aquest domicili pot ser el declarat o el que figura al padró, però en qualsevol cas no és un habitatge. El dubte aleshores és el mateix: com han pogut empadronar aquesta persona.

El motiu per als dubtes és que, en teoria, un treballador de l'ajuntament s'ha de desplaçar fins al domicili en qüestió per comprovar la legalitat de tot el procés. D'altra banda, no se sap si aquest és un cas aïllat o si, per contra, l'església de Santa Anna té més persones empadronades de la mateixa manera.

➡️ Política

Més notícies: