Una parella de gent gran caminant per un carrer urbà, l'home porta una maleta amb rodes i la dona vesteix una vestimenta tradicional.
POLÍTICA

Un diari processista publica una enquesta proimmigració i li plouen els pals

Les elits polítiques i mediàtiques segueixen anant en direcció contrària a la realitat social de Catalunya

Fa unes quantes setmanes era notícia que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) havia informat sobre l'opinió dels catalans pel que fa a la immigració.

Segons el CEO, gairebé la meitat dels ciutadans pensen que la immigració és excessiva. Així mateix, la majoria de ciutadans creuen que les lleis que regulen la immigració són massa toves. Finalment, el 60% dels catalans consideren que els immigrants reben més recursos dels que aporten.

Però, segons el sondeig de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) – un consorci de la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma – aquesta imatge és molt diferent.

Esculli la Catalunya que més li agradi

De fet, la radiografia que fa l'ICPS de Catalunya és oposada a la del CEO. Segons l'ICPS, ara el 60% dels catalans diu que està d'acord amb la immigració. És a dir, el que CEO i l'ICPS presenten gairebé literalment dues Catalunya diferents.

A l'informe, l'ICPS sosté que el debat de la immigració és un debat irreal. Seria, diuen, una construcció fomentada per partits de dreta extrema i que acaba sobredimensionada.

"El ressorgiment de la immigració com a problema coincideix amb el cert retorn al debat públic, propiciat per la presència dels partits d'extrema dreta" assenyala l'ICPS

Per tant, explica l'informe, “el protagonisme de la immigració al debat públic no és degut a l'arribada de població estrangera, sinó a l'acumulació de notícies relacionades principalment amb la immigració irregular”.

'No s'ho creuen ni ells'

Al marge de si té raó el CEO o l'ICPS, a qui ha tocat rebre les crítiques ha estat a ElNacional.

El diari, proper a Junts, s'ha fet ressò a les xarxes socials d'aquest nou sondeig i poc després li han començat a ploure les crítiques:

Aquesta publicació en xarxes socials ha tingut força recorregut i s'ha omplert amb gairebé 500 comentaris dels usuaris. I, d'entre tots aquests centenars de respostes, és certament difícil trobar alguna que no sigui crítica o directament indignada.

La majoria dels usuaris considera que l'informe és una falsedat interessada que no respon a la realitat social de Catalunya. De passada, critiquen ElNacional per donar-li visibilitat sense introduir cap interrogant, com ara el contrast amb l'informe del CEO.

“Com és que a mi no em pregunten mai res?”, “L'edat d'or del periodisme subvencionat”, “No s'ho creuen ni ells”, “Que facin un referèndum i veurem”, deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: