Pla detall dels Mossos d'Esquadra

POLÍTICA

Sindicats denuncien que la Generalitat deu diners als agents dels Mossos

Diuen que estan molt sorpresos per la passivitat del Departament d'Interior per saldar un deute amb els agents i posen en marxa els seus serveis jurídics

En un comunicat publicat a la seva pàgina web, el sindicat majoritari de Mossos explica que han denunciat oficialment Interior. Ho fan arran d'un impagament que, a més a més d'estar pendent, va quedar sense resposta per part de l'administració.

Posen al servei de tots els afectats els serveis jurídics del sindicat per poder oficialitzar les denúncies. D'altra banda, celebren l'arxiu d'una causa contra uns agents dels mossos per una actuació durant la pandèmia.

Passivitat del Departament d'Interior

"Vist que, un any després, el Departament d'Interior encara manté el deute amb gairebé 200 efectius, denunciem judicialment l'impagament". Així s'han expressat els policies a través dels sindicats SAP i SME. Expliquen que al gener es van posar en contacte amb l'administració per denunciar l'impagament dels serveis durant les eleccions municipals del mes de maig passat i que la resposta ha estat el silenci.

Així mateix, denuncien que el Departament d'Interior els doni llargues i parli "d'errors administratius”. Els quals, diuen els sindicats, es produeixen amb una freqüència sospitosa. "No és bo que el Departament d'Interior mantingui gairebé un any després el deute amb els seus treballadors i les seves treballadores".

De fet, se sorprenen molt negativament per la gestió que el Departament dʻInterior ha fet dʻaquest impagament. En lloc de posar-se de perfil, diuen, Interior hauria d'haver-hi el necessari “fins a retribuir el 100% de les retribucions que els mossos i les mosses d'esquadra han generat fruit del seu esforç i de la seva feina”.

Anuncien que els serveis jurídics del sindicat FEPOL ja estan disponibles i que demanaran fins i tot els interessos de demora. D'altra banda, insisteixen a saber quins són aquests “errors administratius” de què parla Interior.

Arxivada una causa contra els Mossos

En un altre comunicat d'avui mateix, els Mossos anuncien que ha quedat arxivada la causa contra vuit dels seus agents per un delicte de lesions. "Els fets es remunten al 4 d'abril del 2021 (època de pandèmia) quan diversos veïns d'ètnia gitana eren a l'interior d'un domicili celebrant una festa sense respectar cap de les mesures sanitàries vigents llavors", explica el comunicat.

Pel que sembla, els veïns en qüestió van mostrar una oposició clara a la intervenció dels agents. Fins al punt d'insultar i agredir els mossos. Finalment, els agents van entrar al domicili per controlar la situació.

I tal com informen, un jutjat de Sabadell ha arxivat totes les causes interposades contra els agents. Concretament, lesions i violació del domicili. Així mateix, la justícia investigarà dos dels veïns per delictes als agents de l'autoritat i per delictes de lesions. El sindicat celebra i remarca el fet que hagin estat els seus serveis jurídics els que han ofert assistència legal als agents implicats.