Imatge d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont mirant cadascun cap a un costat
POLÍTICA

Junts per Catalunya, amb tot per superar Esquerra

El partit de Puigdemont busca a la desesperada liderar l'espai processista

Qui no es consola és perquè no vol. A Junts per Catalunya saben que segurament seran irrellevants al Congrés a partir del 23 de juliol (igual que ERC). Fins i tot saben que no perdre gaires escons es podria considerar un triomf. I amb aquestes, els de Puigdemont s'han marcat un objectiu que els podria deixar mitjanament satisfets després de les eleccions del 23-J.

Junts vol tornar a ser el principal partit processista. El 2019 van veure com Esquerra els treia 5 diputats d'avantatge (13 a 8), però ara les enquestes vaticinen un resultat molt més ajustat. Això sí, més per demèrit d'ERC que no pas per mèrit dels de Puigdemont.

Igualment, el sorpasso es podria donar fins i tot en el cas de perdre algun escó. I en aquest context, el partit de Míriam Nogueras vol posar tota la carn a la graella en aquests darrers 10 dies de campanya.

Junts decideix que Carles Puigdemont entri en campanya per al 23 de juliol

Per acabar de lluitar contra l'abstenció i contra Esquerra, Junts ho fiarà tot a Carles Puigdemont. La setmana passada va patir una dura derrota judicial i bona part de l'independentisme ja l'ha abandonat a la seva sort. Però l'expresident de la Generalitat encara manté una mica de crèdit entre la seva parròquia de convençuts. I després d'uns dies sent més discret, arriba el moment d'explotar la seva figura.

Míriam Nogueras en una roda de premsa a Tarragona

Junts ha apostat perquè Puigdemont entri de ple en campanya participant en un acte: serà diumenge que ve, en un esdeveniment que se celebrarà a Amer (Girona), lloc on va néixer. Lògicament, l'expresident de la Generalitat hi intervindrà telemàticament. Si no pot assistir ni al Parlament Europeu, encara menys entrar en territori espanyol, però la confirmació de la seva presència a l'acte ja ha agitat el seu partit. “Al teu costat, president”, declaren.

Junts per Catalunya no està fent una campanya per llençar coets. De fet, Míriam Nogueras -el seu número 1 per Barcelona-, va ser la riota de molts després de respondre un test que es va fer viral. Però saben que qui capitalitzarà el descontentament independentista a les urnes serà, sobretot, ERC. I apostaran per vendre's com més radicals que Esquerra per esgarrapar-los algun escó i, de passada, intentar que no els afecti gaire una abstenció indepe que s'intueix que serà destacada.

➡️ Política

Més notícies: