L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la seva intervenció a la presentació de Barcelona Mañana. Compromís Metropolità 2030’
POLÍTICA

Jordi Ballart, de deixar el PSC a donar-li la Diputació de Barcelona

L'alcalde de Terrassa passa de barallar-se obertament amb Illa al març a regalar-li la Diputació

Aquest dimecres s'ha confirmat que el PSC seguirà amb la presidència de la Diputació de Barcelona gràcies al seu pacte amb els Comuns i amb Tot per Terrassa. Cal confirmar l'abstenció del PP, però no hi ha cap alternativa possible. I, prepareu-vos, perquè la història que hi ha darrere d'aquest acord us agradarà.

La política catalana sempre és una capa de sorpreses. Jordi Ballart era un dels barons del PSC fins que el novembre del 2017 se'n va anar del partit per l'1 d'octubre. Va ser alcalde del PSC entre el 2012 i el 2017, però en marxar va decidir muntar el seu propi partit Tot per Terrassa i va guanyar les eleccions municipals del 2019 amb comoditat. Aleshores va pactar amb Esquerra, ja que la seva relació amb els socialistes s'havia trencat del tot.

El 2023 Jordi Ballart i Tot per Terrassa van tornar a guanyar, aquesta vegada amb un regidor més. La baixada d'ERC el va obligar a un tripartit, amb els republicans i Junts per Catalunya. A més, gràcies als seus 26.732 vots va treure un diputat provincial, com el 2019.

Fa un mes semblava clar que Junts per Catalunya i el PSC tornarien a pactar a la Diputació de Barcelona. La jugada de Collboni va comportar que els de Puigdemont decidissin pujar a la muntanya i renunciessin a governar la institució amb els socialistes. S'obria doncs un escenari on tot era possible i on el diputat de Tot per Terrassa era important.

Que el PSC i els Comuns governin a la Diputació no és gens sorprenent. Que Jordi Ballart, batle de Terrassa, els brindi el seu suport ja és una altra cosa.

Primer de tot perquè ell governa amb Junts i Esquerra a Terrassa, que també volien el govern de l'entitat supramunicipal. Els PSC i els Comuns sumen 22 representants, mentre que Junts i ERC en sumen 23. Gràcies a Tot per Terrassa, els dos blocs estan empatats i serà el PP qui decideixi. I queda clar que deixarà que sigui el PSC qui governi.

Jordi Ballart i el PSC, una guerra permanent des del 2017

Però, a més, la relació de Ballart amb Salvador Illa i el PSC era nefasta. Just en precampanya electoral de les municipals, Salvador Illa dedicava aquestes 'boniques paraules' a Jordi Ballart: "Quan algú s'afaga tot el protagonisme i acaba sent subjecte de tot i sempre li passen coses a ell, és el símptoma més clar que no té idees ni projecte polític”.

L'alcalde de Terrassa va estar un temps allunyat de l'ajuntament per problemes de salut del seu fill. Per a Illa, però, “el protagonista de Terrassa ha de ser la ciutat i no el seu alcalde”, i va afegir que “sempre li passen coses”.

A Jordi Ballart les paraules d'Illa el van caure molt malament. Va acusar Salvador Illa de tenir una "obsessió gairebé malaltissa" cap a la seva persona. "M'han passat coses greus a la meva vida personal. Hauria pogut optar per renunciar a l'alcaldia, però vaig optar per continuar i explicar les coses que em passaven", afegia Ballart.

Sembla que alguna cosa ha canviat, doncs. De les greus acusacions personals, Salvador Illa i Jordi Ballart passen a pactar a la Diputació de Barcelona. De moment Tot per Terrassa no entrarà al govern de la Diputació. Donarà el vot al PSC a canvi de 25 mesures per a Terrassa. Sorpreses et dóna la vida.

➡️ Política

Més notícies: