Muntatge de fotos de Míriam Nogueras, de Junts per Catalunya, i Aina Vidal amb cares serioses
POLÍTICA

El test que deixa en evidència als candidats catalans del 23-J

No saben on és la capital de la Cerdanya o quant costa un quilo de taronges

Aina Vidal, cap de llista de Sumar per Barcelona, no sap quina és la capital de la Cerdanya. Míriam Nogueras, número u de Junts al Congrés, no sap quant costa un quilo de taronges. Les xarxes exploten pel desconeixement de dos dels candidats catalans a les eleccions del 23-J.

Nació Digital està fent un test ràpid als candidats catalans, i de moment ni Aina Vidal ni Míriam Nogueras no han aprovat. Cal veure si Gabriel Rufián, Meritxell Batet o Nacho Martín Blanco superen la prova. De moment, el nivell deixa molt a desitjar.

Aina Vidal, suspens en geografia

Aina Vidal, d'En Comú Podem, no sap quant costa un quilo de pomes ni quin és el lloguer mitjà a Barcelona. No veu la tele “perquè no tinc antena”, i és incapaç de dir quina línia de Renfe passa per Cervera. Sí que l'encerta, en canvi, quan li pregunten per l'atur juvenil a Catalunya.

Però la ficada de pota de què tots parlen és no saber quina és la capital de la Cerdanya. La candidata va malament en pitjor, i quan li pregunten per un creador de contingut en català, respon que “què és un creador”.

La pregunta que sí que respon amb solvència és la del seu referent polític: Lula da Silva.

Míriam Nogueras també suspèn

Quan molts creien que era cosa d'Aina Vidal, ha arribat el test de Míriam Nogueras. La candidata de Junts tampoc no se sap les línies de Renfe ni quina és la capital del Priorat. Quan li pregunten pel lloguer mitjà a Barcelona, s'equivoca de 500 euros.

Tot i que l'errada que crida més l'atenció és la de l'atur juvenil. La candidata catalana creu que a Espanya hi ha un 40% d'atur juvenil quan en realitat n'hi ha un 30%, i fins i tot s'aventura a dir que “l'estat espanyol és líder en desocupació jove”. Per descomptat, tampoc sap quan costa el quilo de taronges “perquè no en consumeixo”.

Sí que surt ben parada de la pregunta dels creadors catalans, i afirma que el seu referent polític és (com no podia ser d'altra manera) Carles Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: