Muntatge de Joan Ignasi Elena i Silvia Orriols cara a cara
POLÍTICA

Joan Ignasi Elena se les té amb Sílvia Orriols i s'emporta una zasca monumental

El conseller Elena continua amb el marcatge a les xarxes a Orriols i ella li respon que ERC combat la violència masclista amb cartells

Orriols critica a les xarxes la campanya d'Interior per intentar sensibilitzar els agressors sexuals amb cartells i el conseller Elena li respon. Però no surt dels llocs comuns d'ERC i interpreta la crítica com un altre exemple d'ultradreta. Davant d'això, l'alcaldessa de Ripoll ha estirat ironia: “molt bé Joan Ignasi, un aplaudiment”.

El conseller Elena i el marcatge a Orriols

El conseller Elena és l'encarregat d'ERC per fer-li el marcatge a Sílvia Orriols a X. Al cap i a la fi, és el conseller d'Interior i és ell qui ha de retre comptes sobre l'augment de la inseguretat a Catalunya. A més, és un tema que empeny a l'alça opcions polítiques com la dreta identitària d'Orriols.

Per la seva banda, ERC no surt del guió i només parla "d'extrema dreta” i “feixisme”. De fet, la darrera enganxada que van tenir Orriols i Elena va anar a propòsit d'un comentari del conseller que emparentava Aliança Catalana amb Vox. Ara, han tornat a tenir una altra picabaralla a propòsit de la campanya d'Interior per controlar el vertiginós augment del 44% de les agressions sexuals en el transport públic.

Cartells i agressions sexuals

Per a molts, la campanya 'És delicte' i que va anunciar el conseller Elena és completament insuficient. A més de formar agents de FGC per detectar agressions sexuals, la campanya consisteix a “sensibilitzar” els agressors amb una campanya de cartells. Sílvia Orriols s'ha pronunciat sobre això amb aquest missatge:

El conseller Elena ha vist una altra oportunitat per entrar en polèmica amb Orriols. I una altra vegada, el conseller s'ha limitat a agitar el fantasma de l'extrema dreta cada vegada que algú critica les polítiques del Govern. "Criticar les accions contra la violència masclista, un altre ítem de la ultradreta", ha dit.

Orriols ha conclòs la discussió i ha dit el que molts pensen: que és una campanya que no va al nucli de l'assumpte. I que per molt que diguin des del Govern, no sembla que sigui molt efectiu reduir la violència masclista amb cartells destinats a “interpel·lar” els agressors.

Tuit de Sílvia Orriols contestant un missatge de Joan Ignasi Elena
➡️ Política

Més notícies: