Es disparen les agressions sexuals al transport públic a Catalunya
Augmenten de manera molt notable respecte al 2021 i el conseller Elena ha assenyalat que 'anem pels agressors'
Dada preocupant: a raó de dos anys han augmentat en un 44% les agressions sexuals al transport públic a Catalunya. En total, hi va haver 97 agressions durant 2023, de les quals set de cada deu són al metro. Així ho ha explicat el conseller Elena a propòsit de la campanya contra la violència sexual al transport públic.
Augment de les agressions
Apareixen noves dades oficials sobre inseguretat a Catalunya. En aquest cas, sobre un tema especialment sensible com la violència sexual. S'afegeixen així més arguments a la postura de què no es tracta exclusivament d'una percepció d'inseguretat.
Les dades les ha donat el conseller Elena a la campanya 'És delicte'. Es tracta d'una col·laboració entre Interior i FGC per fer front a les violències sexuals al transport públic. Més en particular, al seu augment considerable en només dos anys.
El 2023, hi ha hagut 97 agressions sexuals en el transport públic, majoritàriament al metro. Això són 11 més que el 2022, quan van ser 86, i 30 més en comparació del 2021, que van ser 67. Així que, respecte al 2021, hi ha hagut un notable augment del 44%.
“Anem pels agressors”
No es pot dir llavors que la violència sexual estigui controlada o en procés de disminució. D'altra banda, segons les dades policials, les agressions sexuals a Barcelona han augmentat un 24,5% respecte de l'any passat. Fa poc, el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, va explicar en una entrevista per a “Cafè d'Idees” que l'augment dels delictes sexuals era una de les preocupacions principals de la policia:
A la presentació de la campanya, el conseller Elena ha assenyalat que "La lluita contra les agressions sexuals és una prioritat dels Mossos d'Esquadra, d'Interior i del Govern". I ha conclòs que “El missatge és clar: anem pels agressors”.
En l'ordre de les solucions, s'ha posat en marxa una campanya de sensibilització l'objectiu de la qual - ha assenyalat el conseller - és “conscienciar, prevenir, perseguir l'agressor i protegir la víctima”. A més de sensibilitzar amb cartelleria, es procedirà a la formació de 900 professionals de FGC per detectar aquestes violències. Entre elles, algunes que no estan directament considerades al Codi Penal com la captació furtiva de fotografies.
Més notícies: