Captura d'un moment de l'entrevista de Jordi Évole al programa Col·lapse de TV3 on ell riu amb la mà a la barbeta
POLÍTICA

Els indepes esclaten contra Jordi Évole després de les seves polèmiques paraules a TV3

Es va preguntar 'quin problema hi ha a espanyolitzar' el canal


Jordi Évole va visitar aquest dissabte el plató de Col·lapse a TV3, i les seves opinions han provocat la polèmica. El presentador i productor va parlar relaxadament amb Ricard Ustrell sobre el seu retorn a TV3 pels 40 anys de la cadena. Va valorar que la televisió pública catalana està "en un procés d'obertura, després d'un procés de tancament, de tenir un públic i no voler-ne més".

Ricard Ustrell li va respondre que “hi ha qui et dirà que això és així perquè s'està espanyolitzant”. Va ser llavors quan Évole li va preguntar “quin problema hi ha a espanyolitzar-se” i “a quin país vivim”. El presentador de La Sexta va posar immediatament una cara d'on m'estic ficant.

Sabia que les seves paraules portarien cua, i les reaccions no s'han fet esperar. Una legió de tuiters independentistes l'han crivellat amb adjectius com "botifler", "feixista" i "merda espanyola". També carreguen contra Ricard Ustrell i el seu programa, per donar espai a algú que s'atreveix a parlar així de TV3.

La TV3 que enyora Pilar Rahola

Jordi Évole es va referir al període àlgid del procés en què TV3 i Catalunya Ràdio estaven fortament controlades pel poder imperant aleshores. Un moment en què els mitjans públics catalans van perdre qualsevol indici de pluralitat. I es va convertir en una arma propagandística al servei de la causa.

Van ser els temps en què personatges com Pilar Rahola campaven a gust en una casa que consideraven la seva. En els darrers anys hi ha hagut un canvi en la direcció i aquests personatges han anat desapareixent. L'independentisme radical i Junts acusen ERC d'haver “espanyolitzat” TV3.

Una ressentida Pilar Rahola es va queixar amargament que no l'hagin convidada als 40 anys de TV3. “Vaig ser-hi des dels primers anys quan volia ser un model de TV catalana, una època amb consciència de nació. Durant anys he format part d'aquella il·lusió, ara no sé què és”, diu la tertuliana.

Jordi Évole parla de TV3 i li plouen els insults

Jordi Évole va parlar d'aquesta evolució de la Corpo, i com sol passar en aquests casos ha rebut una pluja d'insults. “Tot català que vol projecció a Espanya ha de ser botifler”, “Mal TÑ3 per deixar sortir aquest pallasso en prime time”, “quines escombraries ens hem d'empassar a la TV3 espanyolitzada per PSC i ERC”, són només alguns.

Qui també ha reaccionat a les paraules d'Évole, ha estat el polític independentista Jordi Graupera. Li ha demanat al presentador i productor que l'inviti al programa, “amb el mateix temps que tu has tingut a TV3 i en català. Quin problema hi ha, no vols obrir i vols tancar a una sola audiència?”.

Finalment, Évole es va atrevir també a cantar un tema de Jarabe Palo amb un “perdó Catalunya, no ho tornaré a fer”. Això també ha encès els ànims de molts, que en diuen “provocador” i hi dediquen tota mena d'insults. Una demostració que encara és difícil donar segons quines opinions ser assenyalat o insultat.

➡️ Política

Més notícies: