Centenars de persones abrigades concentrats en una manifestació de protesta a Alemanya
POLÍTICA

La revolta contra el poder a Alemanya el ressò del qual arriba a Catalunya

Els antisistema són ara identitaris i patriotes

“El sector primari a Alemanya, imparable; el poble, savi, al costat; sense ells ningú menja; aquí callats”. És el missatge d'una ciutadana catalana fent-se ressò de les revoltes camperoles que la setmana passada es van estendre per Alemanya. Unes protestes que tenen un calat més profund del que pugui semblar.

Agricultors i ramaders es van rebel·lar contra les retallades dels subsidis agraris que posa en risc la subsistència de milers de negocis i famílies. El govern socialdemòcrata alemany es nega a recular i diu que no hi ha més diners. I allò que semblava una protesta econòmica ha derivat en una rebel·lió contra el poder.

Els ciutadans s'han posat en peu de guerra contra un govern controlat per les elits des de Brussel·les. A les protestes es van unir tractors i camions de Polònia, la República Txeca, Àustria, Suïssa, França, Bèlgica i Holanda. El seu ressò ha arribat a Catalunya, on senten també aquestes reivindicacions com a seves.

Les classes populars nacionals contra les elits globalistes

La imatge de cinc mil tractors apostats davant de la Porta de Brandenburg ha espantat el govern, que tem que les protestes siguin capitalitzades per l'extrema dreta. Segons les enquestes, l'SPD està en caiguda lliure mentre que Alternative für Deutschland (AfD) no para de créixer. Els ultres ja treuen onze punts als socialistes.

Les protestes van néixer als Països Baixos pel rebuig dels camperols a l'Agenda 2030 i les polítiques de Brussel·les. Ara arriben a Alemanya, on tenen un caràcter global i transversal. No només s'hi han sumat gent d'altres països, sinó també altres sectors com el ferroviari, el dels camioners i el dels grangers.

Sembla que les classes populars nacionals s'han aixecat contra les elits globalistes. Es rebel·len contra un nou ordre social imposat des de les altes esferes que empobreix la classe mitjana i condemna el sector primari a la misèria i la desaparició. Aquesta vegada, les revoltes antisistema tenen una base identitària i patriòtica.

Revolució nacional contra la globalització

La crisi del sector primari als països europeus que no pot competir amb les grans multinacionals i la importació i l'exportació a gran escala és el símptoma d'una crisi del globalisme a gran escala. Una crisi que té altres arestes. I que a Europa s'està barrejant amb l'auge dels partits antiinimgració.

Ha passat als Països Baixos, a Dinamarca, a Suècia i està passant a Alemanya. És un fenomen transversal, en què els barris empobrits on malviuen les classes populars pateixen els efectes de la immigració massiva il·legal. Són aquests ciutadans els que han esclatat contra les polítiques migratòries, ecològiques i econòmiques que perjudiquen els seus interessos i que ni tan sols els seus governs no poden controlar.

Això explica l'èxit de partits identitaris a Itàlia, els Països Baixos, Suècia o Alemanya. Aquests proposen no només un control migratori més gran, sinó també qüestions com la sobirania econòmica i alimentària. En definitiva, desmantellar la globalització al voltant de la qual fins fa poc es mantenia un consens que ja no existeix.