Irene Montero rient al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Irene Montero se surt amb la seva

La ministra d'Igualtat, a punt de guanyar la seva guerra particular contra Yolanda Díaz i Sumar

Irene Montero està a punt de guanyar la guerra oberta que manté amb Yolanda Díaz. La ministra d'Igualtat i el líder de Sumar fa setmanes que estan en desacord per les negociacions sobre si anar junts, o no, a les pròximes eleccions. L'avançament electoral de Pedro Sánchez ho ha accelerat tot i, malgrat tenir-ho tot en contra, la dona de Pablo Iglesias sembla que imposarà la seva voluntat.

La vicepresidenta del Gobierno volia que Podem cedís en les seves negociacions amb Sumar. Díaz té el suport dels altres satèl·lits de l'esquerra del PSOE (Izquierda Unida, Compromís, Más País...). I també el d'alguns dels principals mitjans de comunicació, com El País. L'objectiu de tots era diluir la formació morada i deixar-la en segon pla dins del paraigua de Sumar.

Yolanda Díaz volia que Podem entrés a les llistes de Sumar, però relegant-la a una posició discreta: situant Irene Montero al número 4. Una cosa que, segons fonts pròximes a les negociacions, la ministra d'Igualtat no estava disposada a acceptar. Volia, almenys, ocupar la tercera posició de les llistes.

Pla mig de Yolanda Díaz amb rostre pensatiu

Ara, segons el mitjà la Moncloa, la vicepresidenta està disposada a cedir a les peticions de la formació morada. La raó és ben senzilla: les enquestes pronostiquen que, si Podem i Sumar van junts a les eleccions, podrien guanyar entre 15 i 20 escons més que si ho fessin per separat. I sembla que Díaz els vol sí o sí, encara que això signifiqui haver d'empassar-se algun gripau.

Tot i la pressió rebuda, Podemos ha resistit bé i Yolanda Díaz sembla que no tindrà més remei que cedir a les exigències de la formació morada. A més, el citat mitjà apunta que el partit de Ione Belarra també hauria exigit que Irene Montero formés part d'un suposat govern en cas que es produís aquest escenari.

Encara hi ha marge per a les negociacions. Però sembla que a Yolanda Díaz no li quedarà més remei que acceptar en les tres primeres posicions de les llistes a una Irene Montero que no volia.

No la volia perquè, segons la seva opinió, l'actual ministra d'Igualtat resta vots. És la ministra més mal valorada i la que més polèmica ha generat. A més, té en el seu currículum la llei de 'solo sí és sí', que va permetre la reducció de condemnes a més de mil delinqüents sexuals. Malgrat això, sembla que guanyarà la guerra contra Yolanda Díaz i Sumar.

➡️ Política

Més notícies: